“Engelleri Birlikte Aşalım”

Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı  Yılmaz Pakova ile makamında bir araya geldik.

Yaptığımız görüşmede, Dernek olarak 15 yılı aşkın bir süredir Sarıyer’de faaliyet gösterdiklerini belirten Pakova,

“Öncelikli hedefimiz, Sarıyer bölgesinde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sivil toplum düzeyinde çözümler üretmektir. Bu çerçevede gerek mahalli gerekse mülki idare birimleriyle koordineli olarak hizmet vermekteyiz. 200’e yakın üyemiz ile devamlı irtibat halindeyiz.

Derneğimizin adı  ortopedik engelliler olmasına rağmen, bizler her türlü engelli vatandaşımıza hizmet etmekteyiz. Engelli raporlarının alınması, ortez ve protezlerin ücretsiz olarak temin edilmesi, akülü ve normal sandalye bağışlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, her türlü yardımsever vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımız arasında köprü işlevin kurulması için var gücümüz ile çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Pakova, sizlerden arzumuz bir medya kuruluşu olarak derneğimizin adının yerel ve ulusal medyada duyurulması ve daha çok engelli vatandaşımızın bizlere ulaşabilmesinin sağlanması olacaktır. Bu amaçla yaptığınız çalışmaları destekliyor, duyarlı tutumunuz dolayısıyla derneğimiz adına size çok teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.” Dedi ve “Engelleri birlikte aşalım” şeklinde sözlerini tamamladı.

Nurettin Koç  / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim