MTM’nin Etkinlik Raporu’ndan elde edilen verilere göre, 2017 yılında Türkiye’de 27 bini aşkın etkinlik düzenlendi. Etkinlikler daha çok kültürel alanlarda ve iş yaşamında gerçekleşti.

Türkiye genelinde düzenlenen etkinlik sayısına göre İstanbul, iş ve kültür şehri olarak ilk sırada yer aldı. İş dünyasını yakından ilgilendiren fuar, konferans, kongre ve zirve gibi etkinlik türlerinden 725’i İstanbul’da
gerçekleşti. İstanbul, yıl boyunca yaklaşık 200 fuar ve 85 zirveye ev sahipliği yaptı. İş hayatına dair başkent Ankara’da 238, Antalya’da 113 etkinlik yapılırken, İzmir’de 72 etkinlik organize edildi. Listede yer alan diğer şehirler ise sırasıyla Bursa, Adana ve Konya olarak belirlendi.

Kültürel aktiviteler için büyük şehirler tercih edildi

2017 yılında düzenlenen 27 bin 454 kültürel etkinliğin 9 bin 736’sı İstanbul’da yapılırken bin 729 etkinlik Ankara’da gerçekleşti. Mega kentlerden İzmir’de ise kültür sanata dair bin 325 etkinlik organize edildi. Kıyı şehirlerden olan Antalya, listede etkinlik sayısına göre dördüncü sırada, Muğla ise beşinci sırada yer aldı.
Etkinlik Takvimi raporundan elde edilen veriler incelendiğinde, etkinlik türüne göre konser ve tiyatrolar ilk sırada yer alırken, festivaller ve gösteriler de tercihler arasındaydı.

kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC (İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu) gibi uluslararası kuruluşlar ve üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.

Editör: TE Bilisim