Site içerisinde yer alan kategoriler içerisinde vampir ve zombi filmleri olarak tercih yapılabilir. İzlenebilecek olan en başarılı vampir-zombi filmleri ise şöyle sıralanabilir;

Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead)


İngiliz sinemasının tanınmış simalarını bir araya getiren filmde Nick Frost ve Simon Pegg  başrollerde yer almaktadır. Edgar Wright tarafından yönetilmiş olan film, hayatı çıkmaza girmiş olan Shaun'un yaşadığı kasabanın zombiler tarafından istila edilmesini ve Shaun'un kahramanlık mertebesine yükselmesini konu alır. Filmin oyuncu kadrosunda; Kate Ashfield, Lucy Davis, Dylan Moran, Bill Nighy ve Martin Freeman gibi usta oyuncular da yer almaktadır. Zombilerin Şafağı filmi IMDb'de 8.0 puan alarak en başarılı zombi filmleri arasında yer almıştır. Filmi web sitesi üzerinden izleyebilmek mümkün olur.

https://www.dolufilmizle.com/zombilerin-safagi-izle.html

Zombi (Dawn of the Dead)


2004 senesinde Zack Synder tarafından çekilmiş olan Ölülerin Şafağı filminin bir değişik versiyonu olarak sinemaya uyarlanan Zombi filminde George A. Romero yönetmen koltuğunda oturmaktadır. Çekildiği döneme göre oldukça kaliteli bir yapım olan film, efektleri ile büyük bir başarı yakaladı. Yaşayan Ölüler serisinin ikinci filmi olarak beyaz perdeye aktarılan Dawn of the Dead, 1978 senesinde vizyona girmiş ve orjinal hali ile izleyicileri kendisine çekmeyi başarmıştır. Film web sitesinde hd kalite ile izlenebilir.


Yaşayan Ölülerin Gecesi (Night of the Living Dead)

George A. Romero'nun başyapıtı olarak beyaz perdedeki en başarılı zombi filmleri arasında yer alan Yaşayan Ölülerin Gecesi, 1968 senesinde vizyona girmiştir. Kendisinden sonra çekilen zombi konulu filmlere öncü olarak çıkan bu yapıt; Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman ve Marilyn Eastman gibi o dönemin başarılı oyuncuları ile birlikte çekilmiştir. 1990 senesinde yeniden çekilen Yaşayan Ölülerin Gecesi, orjinal hali ile en başarılı film olarak sinema tarihindeki yerini almıştır. Filmi hd kalitesi ile web sitesinden izleyebilmek mümkün  olur. https://www.dolufilmizle.com/film-listeleri/zombi-filmleri-izleGir Kanıma (Lat den ratte komma in)

2008 senesinde beyaz perdeye aktarılan Gir Kanıma filmi, İsveç yapımıdır. John Ajvide Lindqvist tarafından yazılmış aynı romanının beyaz perdeye uyarlandığı filmde, Thomas Alfredson yönetmen koltuğuna oturmuştur. Lina Leandersson'un büyük ustalara meydan okuyan oyunculuğunu sergilediği film, en iyi vampir filmlerinden bir tanesi olarak bilinir. Kare Hadebrant, Ika Nord ve Per Ragnar gibi oyuncuları ile dikkat çeken yapım, IMDb'den 8.0 puan alarak en başarılı vampir filmleri listesine girmeyi başarmıştır. Vampir konulu filmlerin en çarpıcı örneklerinden bir tanesi bu İsveç yapımı filmde sergilenmiştir. HD görüntü kalitesi ile
filmi web sitesi üzerinden izleyebilmek mümkündür. 

Nosferatu: Bir Dehşet Senfonisi

Başyapıt niteliğindeki benzersiz Alman filmi Nosferatu, 1922 senesinde beyaz perdede boy göstermiştir. Korku türü filmlerinin sayılı örneklerinden bir tanesi olarak çekildiği dönemde oldukça iyi eleştiriler alan film, Bram Stoker'ın kısa hikayesinden uyarlanmıştır. F.W. Murnau'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda; Max Schreck, Greta Schröder ve Gustav von Wangenheim gibi usta isimler yer almıştır. Vampir filmlerinin eski dönemlerdeki en iyi örneklerinden bir tanesi olan Nosferatu filmi web sitesinde bulunabilir.

Dracula’nın Dehşeti (Horror of Dracula)

Vampirlerin en güçlüsü olarak mitlerde kendisine yer bulan Dracula'nın anlatılış hikayesi olarak oyuncu kadrosundaki önemli isimler ile Dracula'nın Dehşeti hem vampir hem de korku ögelerini en başarılı şekilde işleyen filmler arasında yer alır. Yüzüklerin Efendisi’de Saruman karakterini canlandıran Christopher Lee’nin Drakula olarak boy gösterdiği filmde, Star Wars serisinin General Tarkin’i ise Van Helsing olarak seyircinin karşısına çıkar. 1958 yılında beyaz perdeye aktarılmış olan Dracula'nın Dehşeti filmi, İngiliz firma olan Hammer tarafından başlatılan Dracula serisinin de ilk filmi olma özelliğini taşır. Terence Fisher tarafından
yönetmenliğin üstlenildiği film, vampir ögelerini en iyi şekilde beyaz perdeye aktaran filmlerdendir. Filmi izleyebilmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

devamı: https://www.dolufilmizle.com/film-listeleri/vampir-filmleri-izle

Editör: TE Bilisim