Fethiye’de dershane borcu yüzünden, hapis ve kardeş intiharı gibi büyük dram yaşayan Samet Sipahioğlu, dün YGS sınavına giren öğrenciler arasındaydı. AHT'nin haberine göre; Geçtiğimiz hafta, annesi 5 bin liralık borçtan hapse girince, buna dayanamayan kardeşi Soner’in (18) intiharıyla sarsılan Samet (20), sınavının iyi geçtiğini söyledi.

Kardeşi bu sınav için öldü şimdi onun hayali hukuk

YGS’ye giren 1.5 milyon genç arasında dershane borcunu ödeyecek parayı bulup, annesini hapisten çıkaramadığı için intihar eden Soner’in ağabeyi Samet de vardı. Sınavı iyi geçen Samet’in hayali hukuk okumak

1.5 milyon genç dün Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ter dökerken onlar arasından biri için “kardeş hayatına mal olan” bu sınav hayatında en acı sınavı olarak aklındaki hiç çıkmayacaktı. İşte o genç Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde dershane borcunu ödeyemediği için icralık olup cezaevine giren annesi Emine Sipahioğlu’nu hapisten çıkaracak parayı bulamadığı için bunalıma girip intihar eden 18 yaşındaki Soner Semih Sipahioğlu’nun ağabeyi 20 yaşındaki Samet Sipahioğlu’ydu.

SINAVI İYİ GEÇMİŞ

Samet YGS’ye Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda girerken, baba Mustafa Sipahioğlu da okul bahçesinde oğlunun sınavdan çıkmasını heyecanla bekledi. Baba Sipahioğlu, oğluna sarılarak, sınavın nasıl geçtiğini sordu. Sınavın başarılı geçtiğini ve kazanmayı umduğunu belirten 20 yaşındaki Samet Sipahioğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmak istediğini söyledi.

Sınavdan çıkan öğrenciler ve ailelerinin meraklı bakışları arasında babasının kolunda bir süre yürüyen Sipahioğlu gazetecilerin görüntü aldığını görünce, hızla uzaklaştı.

HAKSIZLIĞA KARŞI

Baba Sipahioğlu, “Çok zor bir dönemden geçtik. Bazı şeyleri kaybettik ama oğlum sınavı kazanır. Kendisi haksızlara karşı çıkmak için Hukuk Fakültesi’ni istiyor. Onun da idealleri var. Bu yaşananlardan kendini sorumlu tutuyor. Çünkü kendisine ait dershane borcu nedeniyle yaşandı” dedi.

BÜYÜK DRAM

Fethiye’de yaşayan Emine Sipahioğlu, oğulları Soner Semih ve Samet’in dershaneye faiziyle birlikte 5 bin 250 TL olan borcunu ödeyemediği için hapse girmişti. Annesinin cezaevine girmesine üzülerek bunalıma giren Soner Semih, 2 Nisan gecesi evlerinin balkonunda kendini asarak yaşamına son vermişti. Soner’in intiharının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle dershane, şikâyetini çekmiş ve anne Emine Sipahioğlu, cezaevinden çıkarak evine dönmüştü.

Editör: TE Bilisim