Başbakan'ın Roman açılımı üzerine Bursa polisi de ilginç bir uygulama başlattı. Otoban kenarında kalan Romanları minibüsle Emniyet Müdürlüğü'ne davet edip çay ve yemek ısmarlayan polis, onları suça karışmamaları konusunda uyardı. İlk defa kelepçesiz emniyetten çıkan Romanlar, sevinçlerini göbek atarak ifade etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde suç ve suç işlemeye meyilli kişilere karşı "Kapan" operasyonu başlattı. Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan 20 kişiden oluşan özel ekip, şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Özellikle hırsızlık suçu işleyen kişilerin kullandıkları otomobil ve minibüslerin plakalarını tespit eden polis ekipleri, kent merkezi ve şehirler arası İzmir, Ankara ve İstanbul otobanlarında suça meyilli kişilerin kullandıkları araçları takip altına aldı.

Bu kişilerin kullandıkları araçları durduran polis ekipleri, şahısların bulundukları otomobil veya minibüsleri Emniyet Müdürlüğü'ne getirerek araçta bulunan kişilere çay, kahve ve yemek ısmarladıktan sonra şahısların kimlik tespitlerini yapıyor. Haklarında herhangi bir işlem yapılmayan kişilere, "hırsızlık yapmamaları, toplum içinde iyi bir hayat sürmeleri özellikle çocuklarını okula göndermeleri gerektiği" anlatılıyor.

Her birinin en az 13, en fazla 82 suç kaydı bulunan ve yaşları 17 ila 42 arasında değişen 5'i kadın toplam 13 kişi, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada kendilerine çay, kahve ve yemek ısmarlanan şahıslar, hırsızlık yapmamaları konusunda uyarıldı. Kimlik tespitleri yapılan şahıslar, daha sonra polis eskortunda geldikleri Eskişehir il sınırına kadar götürülmek üzere araçlarına bindirildi. Roman vatandaşlar, göbek atıp oyunlar oynayarak, "İlk defa polis merkezinden suçsuz ve kelepçesiz çıkıyoruz, üstelik bize çay, kahve ve yemek ısmarladılar, yaşasın Başbakan" dedi.
Editör: TE Bilisim