Emniyet'teki deprem devam ediyor. Bu kez sarsılan yer Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en özel birimi, İstihbarat Dairesi oldu.

İstihbarat Daire’de dinleme, teknik-takip PKK masası gibi önemli şubelerin başında bulunan 12 müdür ve müdür yardımcısı görevden alındı.

KRİTİK ŞUBELER VAR

Ergenekon, KCK ve Balyoz gibi operasyon süreçlerinde görev alan 12 Şube Müdürü ve Müdür yardımcısı bugün itibariyle görevden alındı. Görevde alınan şube müdürleri Elmadağ’daki Polis Okulu’na kaydırıldı. Görevden alınan şube müdürlerinin arasında dinleme, teknik-takip, PKK, Sol örgüt masalarına bakanlarda bulunuyor.

MAYIS AYINDA BAŞKAN DEĞİŞMİŞTİ

Mayıs 2013’te Ömer Altıparmak görevden alınarak İstihbarat Daire Başkanlığı’na Engin Dinç getirilmişti. Bu görev değişimin ardından aralarında başkan ve başkan yardımcılarının da bulunduğu 13 üst düzey istihbaratçı görevden alınmıştı. Üst kadroların ardından, alt kadrolara yönelik köklü değişikliklere gidilmişti. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 23 ilin istihbarat şube müdürlüklerindeki müdür, başkomiser, komiser rütbelerinde 160 istihbaratçı farklı birimlere kaydırıldı. 
Editör: TE Bilisim