Bayram öncesi savcıların tutuksuz yargılanmasına itiraz ettiği Emin Arslan hakkında mahkeme gıyabi tutuklama kararı verdi.

Bu arada, Emin Arslan'ın görevden alınmasına da karar verildi. Görevden alma kararı Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve iki emniyet müdürü, uyuşturucu çetesiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerin avukatlığını ise 2004 yılında hayatını kaybeden ordinaryüs Sulhi Dönmezer'in kızı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu yapmış, Avukat Çakıroğlu, müvekkillerinin serbest bırakıldığını, herhangi bir adli kontrol kararı bulunmadığını, dosya kapsamında gizlilik olduğu için bilgi veremeyeceğini açıklamıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, 3 ayrı uyuşturucu imalathanesine düzenlediği büyük operasyonda piyasa değeri 2 milyar TL'lik uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Uyuşturucu çetesinin başında bulunan iki kişiden birincisinin polise bilirkişilik yapan kimya mühendisi Doç. Dr. Rıza Işık, ikincisinin ise çevresinde hayırsever bir işadamı olarak tanınan Habib Kanat olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim