Kızın annesi ve babası Fatma -Şaban Bal çifti ve akrabaları işadamı Durun Mısırlı , Okul Müdürü Hayati Baysal ve çocuklarının ev sahipliğinde gerçekleşen dünür olma ve kız isteme merasiminde, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr Mustafa Çalışkan, Zeytinburnu-Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat’ın Özel Harekat Polisi Orkun‘a, kızın babası Şahin Bal’ dan, “Allah’ın Emri,Peygamberin Kavli ile kızınız Berna’yı istiyoruz” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ali Gündüz

Kızın babası da Allah’ın Emri ile bu işi kabul ettiklerini söylemesi üzerine söz kesilmiş oldu.Okunan duanın ardından, Emniyet Müdürü ve konuklar hayırlı -uğurlu olsun dileklerini sundular.

Kesilen pasta birlikte yenildi. Emniyet Müdürü Çalışkan damat Orkun Polat’a Altı ( S ) ile nasihatte bulunup, (SEVGİ – SAYGI –SABIR –SADAKAT - SORUMLULUK ve SAMİMİYET ) damada (S)’leri tekrarlattı.

Kız isteme töreninde, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Damadın annesi Tüm İstanbul Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı, Zeytinburnu-Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat ve eşi Alaettin Polat, oğulları damat Özel Harekat Polisi Orkun Polat ile kızları Kader Polat ve kızların nişanlısı Kadir Altay,Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı ve Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut ,Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu ile eşi Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Salih Zeki Durmuşoğlu, Zeytinburnu- Çevre,Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali Gündüz‘ de hazır bulundu.

Bal ve Polat aileleri çocuklarının evliliğe ilk adımı attıkları bu çok önemli günlerinde yanlarında olan, mutluluklarını paylaşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan’a ve tüm konuklara teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim