Emir Sarıgül'ün açıklamalarından önemli satırbaşları şunlar:
"Ne tehdit, ne küfür. Bunlar bizim tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla ilgili olarak sayın Sarıgül hukuksal olarak gerekli davaları açmıştır.
Ben de gerekli davaları açacağım. 29 tane Meclis üyem adına da üzüntülerimi belirtmek istiyorum.
Buradaki mücadele sayın İnönü ile İnönü’nün yok saydığı 29 tane CHP Meclis üyesi arkadaşımızladır.
Nasıl bir ruh halindedir ki nedenini bilmediğim şekilde Sayın Sarıgül’ü dahil etmektedir."
TWİTTER'DAN DEVAM ETTİ
Emir Sarıgül'ün düzenlendiği basın toplantısı sonrası sözlerini Twitter hesabından da şu şekilde paylaşıldı: Sizin de bildiğiniz gibi, belediyemizle ilgili bir süredir kamuoyunu meşgul eden bazı gelişmeler yaşanmaktadır. Bugün, hem bu konuda sizleri bilgilendirmek, hem de Şişli Bel. Meclisi CHP grubundaki arkadaşlarımızla aldığımız kararları paylaşacağız.
Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı üzüntülüyüz. Ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.
 Bildiğiniz gibi, CHP olarak 30 mart yerel seçimlerinden sonra, yurttaşlarımızın teveccühüyle 29 meclis üyemizle beraber Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki, zaman içinde Sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur.
Hayri Bey, Meclis Grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden, yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemektedir. Bir kaç gün önce, Genel Başkanımızın huzurunda, Hayri Bey ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede, Genel Başkanımız, Şişlimize birlikte uyum içinde hizmet etmemiz konusunda bizlere talimat vermiştir.
Ancak CHP Meclis Grubu olarak, bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki sonuçsuz kaldı Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusunda ve bunda ısrar etmektedir. Benim adım Emir SARIGÜL. Biz, koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geliyoruz.
Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz. Gelinen bu noktada, her fırsatta Belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Sizlerin huzurunda,buradaki belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Şişli'mize hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum Bununla birlikte, yine 29 Meclis Üyesi arkadaşımla birlikte Gerektiğinde partimiz için her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim.
İSTİFA ÖNCESİ ŞUNLARI YAZMIŞTI
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Bana, ‘Emir Sarıgül seni tehdit etti mi’ diye sordular. Etmedi dedim. Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül. Emir Sarıgül yanımda çalışıyor bana küfretti ama tehdit etmedi” dedi. İnönü'ye bu sabah Twitter'dan yanıt veren Mustafa Sarıgül, ''Hayretler içerisindeyim! Demek ki iyiliğin de bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum!'' dedi.
KILIÇDAROĞLU ÖZKES'İ GÖREVLENDİRMİŞTİ
Şişli Belediye Başkanlığı koltuğunu, son yerel seçimlerde CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olan Mustafa Sarıgül'den devralan Hayri İnönü, Emir Sarıgül ve ona destek veren bazı belediye meclis üyeleri ile çatışmalar yaşıyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konunun çözümü için CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'i görevlendirmişti.
İNÖNÜ "İSTİFA ETMESİ LAZIM" DEMİŞTİ
Hayri İnönü bugün Hürriyet'te yeralan röportajında Mustafa Sarıgül ve CHP Milletvekili İhsan Özkes’in ‘tehdit’ iddialarını yalanlaması konusunda “Bana, ‘Emir Sarıgül seni tehdit etti mi’ diye sordular. Etmedi dedim. Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül. Emir Sarıgül yanımda çalışıyor bana küfretti ama tehdit etmedi” yanıtını vermişti.
İnönü ayrıca, Şişli Belediye Başkanı olarak işine devam edeceğini belirterek, "Tutturuyor Emir, ‘Beni görevden al, görevden al’ diye. İstifa etmesi lazım. Bırakın bunu, Meclis’ten de istifa etmesi lazım. Bu saatten sonra artık Emir Sarıgül’le birlikte çalışma imkânımız yoktur. Daha önce de yoktu. Partimize zarargelmesin diye sesimi çıkarmayıp oturuyordum. Sesimi çıkarmadıkça tepeme biniyorlar." demişti. 
Editör: TE Bilisim