Selda Shosha / TIMETURK

120 yabancıyı ve Gazzelilerin ihtiyaçlarını giderebilmek için bazı özel donanımları taşıyan ''Emel Kafilesi'' geçtiğimiz Pazar günü İtalya'nın Cenova Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıktı. Kafilede 12 Avrupalı parlamenter de yer alıyor.

Gazze'deki Filistin Hükümeti'ne bağlı Ablukayı Kırma Devlet Komitesi geçtiğimiz Pazar günü, Gazze'ye uygulanan Siyonist ablukanın kaldırılması için İtalya'dan Gazze'ye gelen ''Emel'' kafilesine farklı milletlerden 12 Avrupalı parlamenterin katılacağını açıkladı.

Komite tarafından yayınlanan basın bildirisinde şöyle dendi; '' Başkanlığını Filistin meselesinin destekçisi yabancılardan biri olan İtalya Senatosu başkanı Fernando Rossi'nin yapacağı kafilenin 120 yabancıdan oluşacağını umuyoruz. Özel ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaç duydukları donanımların da yüklendiği kafilede Avrupa'nın; İngiltere, İtalya, Yunanistan, İskoçya ve İsviçre gibi farklı ülkelerinden 12 parlamenter de yer alacak. Kafile geçtiğimiz Pazar günü İtalya'nın Cenova Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıktı. İçinde bulunduğumuz ayın ortasında İskenderiye Limanı'na ulaşması tahmin ediliyor. Oradan da Gazze'ye kara yoluyla devam edilecek''.

Bildiride kafilenin 40 araba, görme özürlülerin bilgisayar kullanabilmeleri için 50 özel program ve otomatik tekerlekli sandalye getireceği açıklandı.

Komite ayrıca kafilenin, taşıdığı donanımlar aracılığıyla öncelikle İsrail'in Gazze saldırısı neticesinde yaralanan özel ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye odaklanacağını belirtti.
Editör: TE Bilisim