Emeklilere müjde! Bağ-Kur ve işçi emeklilerine 100 lira seyyanen zam geliyor. Buna bir de yüzde 3'lük artış eklenecek. 'İntibak'tan önce en düşük maaş 783 TL olacak.

Önceki gün Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in açıkladığı 100 TL seyyanen ve yüzde 3 zam, işçi (SSK) ve esnaf (Bağ-Kur) emeklilerini heyecanlandırdı.

Emekliler, bu konuda yapılan çalışmaların bitmesini dört gözle bekliyor. Bakan Ömer Dinçer, önceki gün katıldığı Sosyal Güvenlik Genel Kurulu'nda emekliler için müjdeli haberler vermişti.

Bakan Dinçer, bir süredir devam eden İntibak Yasası çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve bu sayede emeklilerin maaş farklarının, yapılacak ek zamlarla giderileceğini ifade etti. Yapılacak zamla ilgili olarak ise 100 TL seyyanen ve buna ilaveten yüzde 3'lük artış öngörülüyor.

Maaş farkları da bitiyor

Bu artış gerçekleştiği takdirde, şu anda en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 468 liradan 585 TL'ye çıkacak. En düşük SSK emeklisinin maaşı ise 632 liradan 753 liraya yükselmiş olacak.

Maliye Bakanlığı ile ortak yürütülecek zam kararının yanı sıra, İntibak Yasası da maaşlardaki dengesizlikleri giderecek. Buna göre; aynı kıdem ve primden farklı tarihlerde emekli olmuş olanların arasındaki maaş farkları zamana yayılarak giderilecek.

Editör: TE Bilisim