Araştırma sonuçlarına göre, emeklilerin yüzde 95.6’sı mutlu değil. Mutlu olanların oranı ise yüzde 4.4’te kaldı...

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği’nin (TİED) araştırmasından, emeklilerin neredeyse tamamının “mutsuz olduğu” sonucu ortaya çıktı. Dernek, aralarında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Zonguldak, Karabük, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Rize, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzurum, Iğdır ve Van’ın bulunduğu 47 ilde 4 bin 362 emeklinin katılımıyla “Türkiye Emekli Profili Araştırması” gerçekleştirdi.

GEÇİM SIKINTISI İÇİNDE

Araştırma, içinde bulunulan koşullarda emeklilerin ruh halini de ortaya koyuyor. “Ülkemizin bir emeklisi olarak mutlu bir yaşam sürdüğünüze inanıyor musunuz?’’ sorusuna emeklilerin tamamına yakını “hayır” cevabını veriyor. Emekliler arasında “mutlu olmadığını” söyleyenlerin oranı yüzde 95,6’yı bulurken, “mutlu olduğunu’’ belirtenlerin oranı yüzde 4,4’te kalıyor.

TİED Başkanı Kazım Ergün, geçim sıkıntısı çeken, zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan emeklilerin kültür-sanat gibi sosyal harcamalarını neredeyse tamamen kısmak zorunda kaldığını söyledi.

YALITILMIŞ BİR YAŞAM


Ergün, “Emeklilerimiz ülke ve dünya gündemini takip etmekten uzak ve adeta yalıtılmış bir yaşam sürdürmek zorunda kalıyor. Emekli kültürsüz ve sanatsız kalmaktadır. Bütün bunların doğal sonucu olarak emeklilerimiz mutlu değildir ve yaşadıkları krizlerin mağduru olarak hem mutsuz hem de gelecekten umutsuz bir yaşam sürdürmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim