EMECAN’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

CHP’de Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kaybeden Adil Emecan, birbirinden farklı iddiaları seçim sonrasında ilk kez İstanbul Times Gazetesi’ne açıkladı. Emecan, Mevcut Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti ilçe Başkanı’na ağır suçlamalarda bulundu.

Ömer ADIYAMAN-Ferdi TÜRK/ISTANBUL TIMES

CHP’de Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kaybeden Adil Emecan, birbirinden farklı iddiaları seçim sonrasında ilk kez İstanbul Times Gazetesi’ne açıkladı. Emecan, Mevcut Belediye Başkanı Murat Aydın’ın kirli siyaset yürüttüğünü iddia etti. Emecan, hakkında çıkan suçlamalar ile ilgili olarak,  “Şuan görevde olan Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi de o zaman ortaktır” dedi

“KENDİ KARARIM”

Emecan, CHP’de seçim yapmasının kendi kararı olduğunu kaydederek, “Ben bu siyaset içerisinde CHP’yi aşağı çekip kendimi yukarı çekemezdim. Ben CHP’nin belediye başkan adayıydım. Partime sahip çıkmalıydım. Ben seçim öncesinde dağıtılan bildiriler karşısında savunma ihtiyacı hissetmediğim için ve siyasette savunmayı da çok sevmediğim için ve de partime zarar vermemek için hakkımda yayınlanan yayınlara cevap vermedim” şeklinde konuştu.

 

“KAÇAK BİNALARI İYİKİ YAPTIRMIŞIM”

Kaçak yapıları kendisi döneminde yapıldığını ve bunlarda bir sakınca görmediğini ileri süren Emecan, “Zeytinburnu’nda bulunan  otomobil plazaları opel, ford, toyato gibi birçok yer benim zamanımda yapıldı. Bunların çoğu kaçak yapıldı. Ben iyiki bunları yaptırmışım” şeklinde konuştu.  

 

“AVRASYA HASTANESİ VE OLİVİUM KAÇAK İZNİNİ VERDİM”

Emecan, Avrasya Hospital ve Olivium’un yerinin kaçak olduğunu ve ruhsatı kendisinin verdiğini belirterek, “Avrasya Hastanesi’ni de ben yaptırdım. Avrasya hastanesi kaçak başlamıştır. Kaçak yapılmıştır. Benim sayemde yapılmıştır. İyiki yaptırmışım. Yeşil Kundura’nın yeri kaçaktır. OLİvium’un yeri kaçaktır. Buralarda ben kesinlikle belediye başkanı olarak yararlanmadım. Ama Mevcut Belediye Başkanı yanlış ve farklı propagandalar yaparak beni topluma yanlış tanıttı. Kaçak olarak yaptırdığım Avrasya Hastanesi’nde her yıl sünnet şöleni yapıyor.  Ellerine yüzlerine ve dizlerine dursun. Yıllardır sayemde yapılan otomobil plazalarından destekler alıyorlar. Her taraftan destek alıyorlar. Şimdi daha hangisini anlatayım. Ben yaptıklarımdan pişman değilim. Bugün olsa yine yaptırırım. Zeytinburnu toparlandı ve güzelleşti” dedi.

“BENİM SUÇ ORTAKLARIM ŞUAN BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR”

 

Kendisi ile ilgili daha önce çıkan gazete yayınları ile ilgili Emecan, “Benimle ilgili eski bir gazete  piyasaya çıktı. Ancak benimle birlikte o zaman benim üç buçuk yıl İmardan Sorumlu Başkan Yardımcılığımı yapan Ravi Kasap benden sonra AK Parti’nin Meclis Üyesi olarak 2001 yılından 2004 yılına kadar Murat Aydın ile birlikte görev yaptı. Sonra da yerine Veliaht gibi yerine başka adam yokmuş gibi ve bulunmaz hint kumaşıymış gibi oğlunu meclis üyesi yaptı. Babadan oğla geçiyor. Ondan sonra da bu seçimde tekrar meclis üyesi oldu. Şimdi o dönemlerde ben suçluydum da benim İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcım suçsuzmuydu. İkincisi benim hakkımda dağıtılan eski gazetelerde yer alan belgelerde Şuanda Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Hasan Albayrak’ın imzası vardı. O ruhsatlarda onun imzası vardır. Şimdi bunun neresi adalet. Adil Emecan suçlu’da bunlar suçsuz mu?” dedi.

“RAMİ KASAP’I ARADIM, MURAT AYDIN’I ENGELLE DEDİM”

Kendisi ile ilgili daha önce parti organları tarafından yayınlanmış gazetenin tekrar yayınlanmaması için Rami Kasap’a telefon açtığını kaydeden Emecan, “Şimdi ben seçim kampanyası sürecinde birgün Rami Kasap’a telefon açtım. Gece yarısı. Sen benim hemşehrimsin dedim. Seni ben aldım Meclis Üyesi yaptım ben DSP’deyken. Ben ANAP’a geçince seni aldım Başkan Yardımcısı yaptım. Bana yalvardın ve aracı soktun. Ve dedim benim aleyhimde gazete dağıtılıyor. Sen gidip Murat Aydın’a neden demiyorsun “Ya bu adam bizim hemşehrimiz. Yüzyüze bakacağız. Bende bununla birlikte görev yaptım. Ve o gazeteleri neden engelleyemiyorsun” dedim. Gülerek bana “hi hi hi  siyaset bu” dedi. Bende telefonda ağzıma geleni saydım. Ben böyle delikanlı bir adamım” dedi.  

 

“MUHALİF KANAT SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN”,

Muhalif kanadın seçim sonuçlarına bakmasını belirten Emecan, “CHP’de bana muhalif olan kadro benim yanımda değildi. Keşke benim yanımda olsalardı. Ama ben kimseyi dışlamadım. Mustafa Fazlıoğlu’nu da dışlamadım. Mustafa Fazlıoğlu kendisi ile ne kadar barışık. Gitsin onun önce cevabını alsın. Ben Mustafa Fazlıoğlu ,ile hiçbir hesabım yoktur. Bir Zeytin dalı uzattık. Almadı. Metin Tarhan İlçe Başkanlığı yapmadı. Hepsi cevabını aldı. 50 bin küsürlü oy ile CHP içerisinde CHP’ye muhalif olanların hepsi cevabını aldı. Şimdi Metin Gazioğlu benim yanımda neden yok sorusuna önce Gazioğlu cevabını versin. Adil Emecan olarak adama yalvarmadığımız kaldı. O beni CHP’ye bir dönemler istememişti” şeklinde konuştu.  

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU OYLARI BANA SEÇİMİ KAYBETTİRDİ”

Seçim çalışmalarına 16 ay önce başladıklarını kaydeden Emecan, “Biz 16 ay önce yola çıktık. Biz yola çıkarken, ilçe başkanımız ve kadronun tercihi ile seçime başladık. Çalışmalara başladık. 16 ay önce İlçe’de bulunanlar benim başkan olmamı istedi. Bende oldum. Çalıştık. Başarı da aldık. Seçim çalışmalarında çok para harcadık. 1 Trilyon 400 Lira harcadık. Bu parayıda sağda solda borç alarak, partiye gönül verenlerden borç alarak harcadık. Biz seçimi alacaktık. Ancak son zamanlarda göç olayı oldu. Doğu ve Güneydoğu’da ciddi anlamda göç aldı. Bunlara yetişemedik. CHP’nin de zaten Doğu ve Güneydoğu açılımında, kadın kolları ve gençlik kollarından bir açığımız var. Bundan kaynaklandı” dedi.  

“SİYASETE DEVAM EDECEĞİM”

Emecan, siyasete devam edeceğini belirterek, “Bunca yılın birikimi ile öncelikle fikri anlamda Tabiki seven insanlarımız var. Onları da partiye çekerekten ve bu partinin gelişimine katkı sağlayaraktan siyasi çalışmalarımı sürdüreceğim. Bunun dışında partiye çalışmak, Cumhuriyete destek vermek dışında da bir şey söyleyemem. Parti ve Zeytinburnu için çalışacağım. Ben CHP ve Cumhuriyet için çalışmaya devam edeceğim. İki yıl sonra ki Milletvekili sürecinde benim şartlarım uygun görürse Milletvekili olabilirim. Bunun için çok erken. Ben şimdi aileme ve parti ve partinin çalışmalarına destek vereceğim. Sokağın 4 seçmeden bir tanesi bana ve partime oy verdi” dedi.

“BAHATTİN ÜNVER'İN SİYASİ ”

Emecan, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı ile ilgili çeşitli iddialarda bulunarak, “Son olarak şunu da söylemek istiyorum. AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver’in Zeytinburnu’nu parsellediği biliyoruz. Bahattin Başkan’ın siyasi geçmişi yoktur. Rant için yapılıyor” dedi.  

“1 TRİLYON 400 MİLYAR HARCADIM”

Seçim harcamalarındaki para kaynağını açıklayan Emecan, “16 ayda 1 trilyon 400 milyar lira harcadık. Bunun 70 milyar‘ını genel merkez, 50 milyar lirasını bir meclis üyesi adayımız, 30 milyar lirasını ilçe başkanı ve meclis üyesi adayımız  Geri kalanını ise  kimi 40 kimi 5 kimi 900 milyon vermiştir. Burda Zeytinburnu dışında da hemşehrilerim ve dostlarım da katkı amacı ile vermiştir. Merak edenlere açıklıyorum. Birde Galatasaray Yönetimine girmek için para verdiğim söyleniyor. Ben yönetime girmek için para vermedim. Bununda böyle bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim