Araç sürücüsü Fatih Y. hakkında verilen 'serbest bırakılma' kararına soruşturma savcısı ve ailenin avukatı Gürdal Aydoğdu'nun yaptığı itiraz üzerine Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararı verdi. Aynı zamanda Fatih Y. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.



Hakimlik kararında, şüphelinin olay yerinden kaçtığını belirterek, olay yerinden elde edilen araç parçaları ile şüpheliye ulaşıldığını ifade etti.

HAKİMDEN ALKOL VURGUSU

Fatih Y.'nin olaydan 3 gün sonra teslim olduğu belirtilen kararda, şüphelinin çok hızlı yol aldığı vurgusu yapılırken, "Olaydan sonra kaçması olay anında muhtemelen alkollü olması ve alkolün etkisi geçtikten sonra teslim olması nedeniyle delil elde edilmesini önleme ihtimalinin bulunması gözetilerek şüphelinin tutuklanmasına karar vermek gerekmiştir" denildi. Mahkeme tutuklanma gerekçesinde Fatih Y.'nin aşırı hızlı olduğu, olaydan sonra kaçtığı ve delilleri değiştirme olasılığı bulunduğunu belirtti ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

"HASTANEYE YETİŞTİRSEYDİ KIZIM YAŞIYOR OLACAKTI"

Mahkemenin kararının ardından konuşan Elif'in babası İbrahim Dağyeli kızını kaybettiğini ancak hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden adalet istiyorum. Tutuklanmasına karar verildi şu an. Şüpheliyle hiçbir şekilde iletişime geçmedim. Başsağlığına da gelmediler. Tabi ki acımı paylaşmalarını isterdim. Kızımı öldürüp yerde bırakması... Belki vurduktan sonra belki bir hastaneye yetiştirseydi belki kızım şuanda yaşıyor olacaktı. Hastane 100-200 metre ilerisinde. Beni derinden yaralamıştır" dedi.

16 yaşındaki genç kızı ezip kaçan sürücü teslim oldu


"NABZI ATIYORDU, YAŞIYORDU

Olaya tanık olan bir kişi ise olay günü servise çıktığını ifade ederek, "Servis esnasında bir ses duydum. Sesi duymamla baktım yerde bir kız yatıyordu. Gidip nabzına baktım çok hafif atıyordu, yaşıyordu" dedi. Elif'i hastaneye götürmek için bir araba çevirdiğini söyleyen tanık, "Adam benim değil, emanet. O yüzden yapamam dedi. Hastane de çok yakındı. Yetişseydi yaşayabilirdi. Araç aşırı hızlıydı yaklaşık 80-90 kilometreydi" dedi.



"O KADAR SÜRATLİ GELİYORDU Kİ..."


Araç sürücüsü hakkında tutuklama kararı verilmesi üzerine konuşan Elif'in kardeşi Fatma Dağyeli ise, "Bu

ablamı geri getirmeyecek ama tutuklandığı için de mutluyum. Bu olay karşıdan karşıya geçerken oldu. Son süratle geliyordu. Kırmızı ışıkta geçti. Ben arabanın geldiğini fark ettim ablamı geri çekecektim ama o kadar süratli geliyordu ki bana bu fırsatı vermedi" diye konuştu.

"BİLİNÇLİ TAKSİR SUÇU"

Ailenin avukatı Gürdal Aydoğdu da Elif'in ölümü üzerine ailecek kahrolduklarını ifade ederek, şüphelinin serbest kalmasına yaptıkları itirazlar üzerine tutuklama kararı verildiğini kaydetti. Fatih Y.'nin 'Bilinçli taksir' suçundan yargılanmasını talep ettiklerini belirten avukat Aydoğdu, davanın Ağır Ceza Mahkemelerinde görülmesi gerektiğini ifade etti.


 
Editör: TE Bilisim