Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Başyurt olan 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.. Deprem birçok komşu il ve ilçelerden de hissedildi. İlk bilgilere göre 41 kişi hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'de, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilcesi Başyurt beldesi olan, 6.0 büyüklüğünde, 5 kilometre derinlikte deprem kaydedildi.

Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyü olan 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hasara neden olan depremde 41 kişi öldü, 60'den fazla yaralı var. Kovancılar Belediye Başkanı'nın son bilgilerine göre ölü sayısı 41 oldu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Okçular köyünde hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlikleri şöyle; Nermin Yıldız,Gönül Yıldız, Tuba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ ve çocukları Emrullah ve Yusuf.

ÇİÇEK VE 3 BAKAN BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası hükümet harekete geçti. Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek ve 3 Bakan'ın bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirilmşti.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Okçular ve Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir'' ifadesine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Karakoçan olarak bildirirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamasında, depremin merkez üssünün Kovancılar olduğu kaydedildi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.5 OLARAK BİLDİRDİ

Öte yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Elazığ'daki depremin büyüklüğünü 5.5 olarak bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da saat 04.32'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5, derinliğinin ise 10.42 kilometre olduğu kaydedildi.

Açıklamada, depreme en yakın yerleşim birimlerinin Kovancılar'a bağlı Demirci, Aşağımirahmet, Karasungur ve Sarıbuğday köyleri ile Karakoçan'a bağlı Sağın köyü olduğu belirtildi.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 4.32'deki ilk depremin ardından, bölgede, büyüklükleri 4.1 ile 2.6 arasında değişen 10 sarsıntı meydana geldi.

ÖNCE 8 KİŞİYE ULAŞILDI

Elazığ Valisi Muammer Erol, deprem sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği Kovancılar ilçesi Okçular köyünde gazetecilere, ''Yaralı sayısı kesin değil. Ambulanslar devamlı gidip geliyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor'' dedi.

Erol, 3 kişinin yaşamını yitirdiği Okçular köyüne gelerek kurtarma çalışmalarına nezaret etti.

Vali Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Kovancılar'ın en büyük köyü olan Okçular'da 8 vatandaşımız ölü çıkarıldı. 3 vatandaşımız da Yukarı Kanatlar'da hayatını kaybetti. Yaralı sayısı kesin değil. Ambulanslar devamlı gidip geliyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma ve sivil savunma ekiplerimiz görevlerinin başında'' diye konuştu.

İlçenin en büyük köyü olduğu bildirilen, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Okçular'da, enkaz altında kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Köyde toprak ve taştan yapılma evlerin çöktüğü gözleniyor.

Sivil savunma, UMKE ve itfaiye ekipleri ile köylüler, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

ÜÇ BÜYÜK ARTÇI MEYDANA GELDİ

Elazığ'da 5.5, 5.1 ve 5.3 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesindeki verilere göre, saat 09.47'de merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 5.5 büyüklüğünde, 12:14'de 5.1 büyüklüğünde ve saat 13:12'de ise 5.3 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı meydana geldi.

''ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI''

Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kimsenin kalmadığını söyledi.

Vali Erol, Okçular köyünde incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a eşlik ettiği sırada AA muhabirinin sorusu üzerine, depremin ardından ''enkaz altında kimsenin kalmadığını'' söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da Kayalık, Yukarı Demirci ve Okçular köyüne toplamda 5 köye hitap edecek şekilde, Kızılay ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından seyyar mutfak kurulma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Aslan, ayrıca Kızılay tarafından Okçular köyüne, 8. Kolordu Komutanlığınca da Yukarı Demirci köyüne soğuk iklim çadırı kurulacağını açıkladı.

Bu arada depremde hayatını kaybeden 17 kişinin cesetlerinin ise Okçular köyü muhtarlık binasında bekletildiği bildirildi.

Öte yandan Okçular köyünde incelemelerde bulunan bakanlar, bölge milletvekilleri ve Vali Erol'un hasar gören diğer köylere gitmek üzere askeri helikopterle Okçular'dan ayrıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim