Altuğ katıldığı programda Elazığ’a acil olarak Eğitim ve Sanayi alanında büyük yatırımlar yapılması gerektiğini ifade etti. 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / Haber Merkezi 

Ülke olarak büyük bir gelişim içine girildiğinin altını çizen Altuğ, ‘ Ülkemizde ve komşu illerde yaşanan gelişmeleri iyi takip etmek ve şehrimize bu yenilikleri entegre etmemiz  gerekli” şeklinde konuştu. 

Programda sorulan sorulara çok samimi cevaplar veren Altuğ, Elazığ’ın gelişimi için yapılması gerekenleri şu şekilde aktardı; 

“ Dünyada yaşanan gelişmeleri çok yakından takip eden hükümetimiz, her sektörde yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri en iyi şekilde takip etmekte ve ülkemize getirmektedir. Son yıllarda AK Parti hükümeti ile Dünya ülkeleri arasında gelişme açısından ülkemiz büyük yükseliş göstermiştir. Dünya üzerinde yaşanan ekonomik kriz, diğer ülkelere göre Türkiye’de en az şekilde hissedildi. Bununda sebebi ekonomimizin sağlam temeller üzerine oturtulmasıdır.  

Son 10 yılda özellikle AK Parti hükümetinin Türkiye için yaptıkları ve yapılan hizmetleri görmemek imkansızdır. Eskiden Dünyada yaşanan gelişmeler ve yenilikler onlarca sene sonra ülkemize gelirken bugün Dünya ile aynı paralelde gelişen ve yeniliklere anında cevap veren bir ülke olduk. 

Tabi bu aşamalı bir süreçtir ve Türkiye’nin her yerinde aynı etkiyi yakalamak zaman ister. Ülkemizin batısında yaşanan gelişim ve ekonomik şartlar yakın zamanda doğu illerimizde de  yaşanmaya başlayacaktır. Bunun en güzel örneğini komşumuz Malatya’da görmekteyiz. Malatya’da yaşanan gelişim ve yenilenme hükümetimizin nasıl çalıştığının en güzel göstergesidir. 

Ve artık sıra Elazığ’ımıza gelmiştir. Elazığ olarak bu gelişime ve yeniliklere ayak uydurmak ve en hızlı şekilde uyum sağlamak için tüm Elazığ halkının ve İşadamlarımızın bu süreçte gereken fedakarlıkları yapması gerekmektedir.  

Elazığ olarak bugün en büyük ihtiyacımız Eğitim ve Sanayi alanlarıdır. Eğitim açısından eksikliğimizi kapatmak ve modern bir eğitim seviyesine kavuşmamız için bütün Elazığlıların  ortak hareketle Elazığ için yapılabilecekleri en iyi şekilde belirlemesi ve bunun yapımı için gereken şartların oluşturulmasında ortak hareket etmesi gerekmektedir. 

Elazığ’da ve Elazığ dışında yaşayan işadamlarımızın bir araya gelerek şehrimize sanayi alanında yapılması gereken yatırımları masaya yatırması ve gerek Tekstil gerekse yeni iş sahaları oluşturacak alanlarda gerekli şartların oluşması için elini taşın altına koyması gereklidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim