Çocukların tezahüratı İmamoğlu'nu ağlattı !

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Akşemsettin Mahallesi'ndeki mitingin ardından soluğu Eyüp Sultan Camii'nde aldı. İmamoğlu, Yeni Zelanda'da Cuma namazı saatinde iki camiye yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybeden 49 kişi için dua edip, mevlit okuttu. Yasin-i Şerif'ten bir bölümü mikrofondan okuyan İmamoğlu, mevlit sonrasında, camiye gelenlere ve vatandaşlara, hayır için akide şekeri ve lokum dağıttı. İmamoğlu, camiden çıkar çıkmaz vatandaşlar tarafından adeta ''sevgi çemberine'' alındı. Vatandaşlar, izdiham nedeniyle basın mensuplarının sorusunu zorlukla yanıtlayan İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

''Abla dağıldım zaten, beni yaktılar!''

Bu sırada yaşlı bir kadın vatandaş, ''Allah seni bütün kötülüklerden korusun. Yolun açık olsun'' diyerek İmamoğlu'na desteklerini iletti. Başka bir vatandaş da ''Çok şükür gördüm ya. Ayağına taş değmesin'' diyerek duygularını belli etti.

İmamoğlu, kalabalığı yararak kendisine ulaşan ve ''Sabah 8'den beri seni bekliyorum seni'' diyen vatandaşa, ''Kurban olurum sana'' dedi. Vatandaş da İmamoğlu'na, ''Ben sana kurban olurum. Türkiye'de ilk defa bir lider geliyor'' karşılığını verdi.

Yaşanan izdiham eşliğinde cami avlusundan çıkan İmamoğlu'nu, bir grup çocuk, ''Ekrem İmamoğlu'' tezahüratları atarak karşıladı. Göz yaşlarına hakim olamayan İmamoğlu, fotoğraf çektirmek için kendisini çekiştiren bir kadın vatandaşa, ''Abla dağıldım zaten, beni yaktılar'' diyerek anlayış göstermesini istedi. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle alandan zorlukla ayrılabildi.

Editör: TE Bilisim