İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, ekmeğe zam yapılmayacağının müjdesini verdi. Özer, İstanbul Esenler'de bugünden itibaren başlayacak uygulamayı Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte tanıttı.

Ekmeğin ambalajlı satılmasına ilişkin gıda kodeksinin 10 sene önce yürürlüğe girdiğini ancak hayata geçirilemediğini kaydeden Özer, "Sayın başkanımızla görüşmemiz sonucunda Esenler'de ekmek ambalaja bugünden itibaren girmiştir" dedi. Esenler'de ambalajsız bir ekmeğin dahi satılmayacağının altını çizen Özer, "Sadece fırın tezgahlarındaki ekmek ambalajsız olacaktır" diye konuştu.

Ambalaj konusunun ekmekteki gramaj sorununu da çözeceğini belirten Özer, "Ekmeğin ambalaja girmesi ekmek fiyatlarında herhangi bir şekilde artışa mahal verilmeyecektir" dedi. Uygulamanın İstanbul geneline yayılması için net bir tarih olmadığını söyleyen Özer, hazırlık içinde olan belediyeler olduğunu bildirdi.

Özer, "4 - 5 belediye var. Karşıda Kartal, Pendik belediyemiz var. Avrupa yakasında da Güngören var. Bağcılar eli kulağında. Özellikle de Gaziosmanpaşa ve Sultangazi belediyelerimiz var" dedi.

"Simitte böyle bir iddiamız yok" diyen Özer, "Birçok yerde 85 kuruş olan ekmeğimizi bugünden itibaren 75 kuruşa satıyoruz" şeklinde konuştu. Özer, "Bundan sonraki maliyet artışlarında ambalajı biz maliyet unsurları içerisine kesinlikle koymayacağız. Çünkü ambalaj maliyetini biz müşteri artışımızla zaten karşılıyoruz" dedi.

Göksu: "Dışarıdan ekmek girişi yasaklandı"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, ekmeğin poşet içinde satılmasıyla birlikte gramajının da nerede üretildiğinin de belli olacağını belirtti.  Göksu, "Eğer yedikleri ekmekte herhangi bir sıkıntı söz konusuysa direk bize şikayet edip ilgili fırınla ilgili işlem yapmamızı sağlamış olacaklar" diye konuştu.

Denetimlerin artacağını ifade eden Göksu, "Bugünden itibaren Esenler'de menşeini bizim kontrol etmediğimiz hiçbir ekmek satılmayacak. Dışarıdan gelen ekmeklerin girişi bugünden itibaren yasaklanmıştır" dedi.

Özellikle fırınların denetim altında tutulacağını söyleyen Göksu, "Denetimde bizim hoşumuza gitmeyen birşey varsa o fırının ekmek üretimine asla müsaade etmeyiz. Çünkü hiç kimse Esenler halkının ekmeğiyle oynayamaz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim