Adıgüzel ‘ O’nun bayrağını adalet kalesinde dalgalandıracağız’

Muhammed Mustafa İlim, Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Volkan Adıgüzel Kur’an tilaveti ardından, derneğin işlevinden ve amaçlarından söz etti. Adıgüzel,“ Bizler, Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v. )’ in bayrağını, Onu örnek alarak yüce ahlak ve adalet kalesinde dalgalandırmaya, İslami yaşam tarzını hayatımızın her alanında uygulamaya kararlıyız. Derneğimiz bu çizgide varlığını sürdürmekte ve bu hususta üzerine düşeni yapmaktadır ” dedi. Kısa bir süre önce kurulan Muhammed Mustafa İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği için göstermiş olduğu destek ve yer sözü ile Başkan Adıgüzel, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na minnettar olduklarını dile getirdi.

Kadıoğlu ‘Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız’

Hz. Muhammed ( s.a.v. )’ i anma ve anlama programına katılım sağlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaptığı konuşmada Hz. Muhammed ( s.a.v. )’ in İslamiyet için önemine vurgu yaptı.

Kadıoğlu; “ Âlemlere rahmet olsun diye gönderilen Peygamber efendimizi bizlere bir kez daha hatırlatan, böyle bir etkinlğe vesilen olan herkese gönülden teşekkür ederim. İslamiyetin yayılması ve yaygınlaşması için birçok mücadele veren ve hatta uğruna kanını döktüğü inancı için bizlere tek örnek Peygamber Efendimizdir.
Bizler bütün bu olguları gözümüz önüne getirip, Allah için, hiçbir koşula bağlı kalmadan birbirimizi sevmedikçe kesinlikle iman etmiş olamayız. İman etmedikçedeİslamiyeti yaşamış sayılmayız. Bu yüzden bizlerin tek bir yaşam tarzını benimsememiz gerekiyor o da Âlemlerin rahmeti, insanlığın övüncü Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v. )dir” diyerek konuşmasını bitirdi.


Âlimler ve hocalar bilgi verdi

Panelde, Caferi Âlim Muhammed Mümin Zade ve araştırmacı yazar Prof. Dr. Hüseyin Hatemi söz alarak İslam dini ve Muhammed Mustafa (s.a.a) anlama, anlatma ve İslami yaşam tarzı hakkında bilgiler verdi. Program İlahiler, Peygambere ithaf en yazılmış şiirler ve görsel sunumlar ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim