İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Eğitime katkı yapacak bir aday

İstanbul ve Ankara’da uzun süre eğitim sektörünün içinde yer alan Suna Tarhan Ak Parti İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili adayı gösterildi.

Aday adaylığı sürecinde bölgesindeki bir çok AK PARTİ teşkilatı ile sokak çalışmalarında ciddi bir performans sergileyen Tarhan teşkilat mensuplarından tam not aldı.

Suna Tarhan Tunceli’li bir anne ve babanın kızı olarak gelecek kuşaklara faydalı olmak adına öğretmenliği seçti. Uzun süre Zeytinburnu Atatürk İlkokulunda müdürlük yaptı. Daha sonra Tayini Bakırköy Florya Murat Kölük İlkokuluna çıktı. Buradan da Milli Eğitim Bakanlığına geçerek görev yaptı. Halen görevde iken 27. Dönem İstanbul 2. Bölge Milletvekili olmak için istifa etti. 2. Bölge 17.sıra da aday gösterilen Suna Tarhan seçilirse Eğitim odaklı güzel çalışmalar yapacağı düşünülüyor.

Suna Tarhan özgeçmişi ?

1972 Tunceli doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimimi Elazığ’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Lisans (1991-1995), Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans (2001-2005) ve Beykent Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans (2006-2008) mezunu.

Fatih ve Beyoğlu özel sağlık kuruluşlarında biyolog (1995-1998), Zeytinburnu’nda öğretmen ve Müdür Yardımcısı (1998-2010), Zeytinburnu ve Bakırköy’de Okul Müdürü (2010-2017) olarak çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Proje yöneticisi ve koordinatörü (2017-2018) olarak görev aldı..

EĞİTİM BİR-SEN ve KADEM üyesi

MEB bünyesinde çeşitli hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlere katıldı. Ulusal ve uluslararası kongrelerde, çalıştaylarda sözlü ve yazılı bildiriler sundu.

Proje ve sunumları nedeniyle derece ve ödüller kazandı.

Memuriyeti nedeniyle kaydi üyesi olamadığım ancak gönül bağı ile bağlı bulunduğum Ak Partide, 27.Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İstanbul 2. Bölge 17.sırada Milletvekili Adayı olodu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim