Oylama öncesi 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' nedeniyle kendisine çeşitli ithamlarda bulunan muhalefet milletvekillerine sitem eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Alnımız ak başımız dik. Başkaları gibi yabancı elçilerin rezidanslarında elçilerin huzuruna çıkmam." dedi.
İŞTE EGEMEN BAĞIŞ'IN O KONUŞMASI
"Şundan herkes emin olsun; anlımız ak başımız dik. Ne muhalefet, ne iktidar milletvekillerinin hiçbirinin başına gelmesini arzu etmem. Ama şu anda bir kişilik ve itibar suikastiyle karşı karşıyayız. Bir çetenin Türkiye'de bir komployla Meclis'i, hükümeti, siyaset kurumunu lekelemesiyle karşı karşıyayız. Sayın milletvekilleri burası Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurulu. Burası milletin. Başkaları gibi yabancı elçilerin rezidanslarında elçilerin huzuruna çıkmam." 
ABD BÜYÜKELÇİSİ KILIÇDAROĞLU'NU ÇAĞIRMIŞTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz bir şekilde ABD Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Francis Ricciardone ile öğle yemeğinde buluşmuş, basına kapalı gerçekleşen görüşmede yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin fikir alışverişinde bulundukları öğrenilmişti. 
Editör: TE Bilisim