Ak Parti’nin Sosyal Belediyecilik Proje Yarışması’nda Esenler’in “İyilik Kapısı EDİM Hayır Market” Büyükşehir İlçe Belediyeleri arasında birinci oldu. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, birincilik ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Ankara’da düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu dâhilinde yapılan ve tüm Türkiye’deki AK Parti İlçe Belediyelerinin katıldığı “Sosyal Belediyecilik” konulu yarışmada ödüle layık görülen belediyeler belli oldu.

Ankara, İstanbul, Konya, Gaziantep büyükşehir belediyeleri, Denizli, Bingöl, Adıyaman, Yozgat il belediyeleri, Odunpazarı, Üsküdar, Esenler, Kağıthane, Eyüp, Bahçelievler, Şahinbey, Altındağ, Derince büyükşehir ilçe belediyeleri, Sorgun, Turgutlu, Polatlı ve Havza ilçe belediyeleri, sosyal belediyecilik projeleri yarışmasında 105 belediye arasından seçilerek ödüle layık görüldü.
Büyükşehir ilçe belediyeleri arasında ise Esenler Belediyesi’nin projesi olan “EDİM Hayır Marketi” birinci oldu.
Ödülü almak için Ankara’ya giden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, EDİM için verilen ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. EDİM ödülünü alan Esenler Belediye Başkanı Göksu, Esenler Belediyesi’nin yardıma muhtaç aileler için gereken tüm çalışmaları yapacağını söyledi.
EDİM Hayır Market Nedir?
Esenler Belediyesi dar gelirli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda alış- veriş yapabilmelerini sağlamak için “EDİM Hayır Market” kurdu. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanları belirleyen belediye, bu ailelere kredi kartı şeklinde EDİM Kart adında bir kart veriyor. Ailenin ihtiyaç durumu ve çocuk sayısına göre bu karta aylık kredi yükleniyor. Aileler kartları ile bu markete giderek ihtiyaçları doğrultusunda istediği alış verişi yapabiliyor. 600 metrekarelik alanı ve 2 bin metrekare deposu bulunan markette gıdadan giyime, mobilyadan, beyaz eşyaya kadar her şeyi bulmak mümkün. Esenler Belediye’nin bu projesi sayesinde artık Esenler’de poşetle yardım dağıtıma sona erdi.

Editör: TE Bilisim