e-Devlet alt üst soy bilgisi sorgulamasının açılmasından sonra birçok insan Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi internet adresine akın etmeye başladı. İlk açıldığında yoğunluktan ötürü sistemde çökme yaşandı. Yetkililer, sistemi geliştirdiklerini ve kota üzerine işlemlerin gerçekleşeceğini açıkladı. Peki sisteme nasıl giriş yapılır?

E-DEVLET ŞİFRESİ

e-Devlet’e dair kişinin muhakkak Posta Telefon Telgraf (PTT) şubelerinden şifre alması gerekiyor. Şifre alındıktan sonra PTT’nin verdiği şifre ile sisteme giriş yapılır. Sistem kişiden tekrardan şifre isteyecektir. Kurumun uyarısı var: Şifreyi kimseyle paylaşmayın!

TELEFON VE MAİL

İletişim bilgileri içerisinde muhakkak cep telefonu ve mail adresinin onaylanması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına girince talep doğrultusunda işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı olması için müdürlük kişiden telefon ve mail istemektedir.

SİSTEME GİRİŞ

Şifre ve iletişim bilgileri oluşturulduktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına gelerek soy üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. e-Devlet SOY AĞACI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

TALEP ALINDI, İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü talep sonrası kişinin isteğini işleme aldıktan kısa bir süre işlem gerçekleşir. Peki vatandaş nasıl bir sorgulama görecek?

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALT ÜST SOY BELGESİ sayfası içerisinde sırasıyla yakınlık derecesi, adı, soyadı, baba adı, ana adı, doğum yeri ve tarihi, il-ilçe-mahalle-köy, cilt-hane-birey-sıra no, medeni hali ve durumu görülüyor.

Editör: TE Bilisim