Dünyayı dolaşan aile Kartal'da 

Guinness rekorlar kitabına girmek için, yürüyerek dünya turuna çıkan aile, Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Guinness rekorlar kitabına “Dünyayı Yürüyerek Dolaşan İlk Aile” olarak adını yazdırmak isteyen Azerbaycan asıllı aile, Ağrı’dan yürüyerek başladıkları dünya turunun 100. Günün de Kartal Belediyesi’nin misafiri oldu.

Ailenin babası Javad Yaghoobi eşi ve üç çocuklarından oluşan aile, Türkiye’den sonra bir çok Avrupa ülkesini gezecek. En son uzak doğu ülkelerini dolaşacak olan seyyah aile tura başladıkları Ağrı’ya gelerek dünya gezisini tamamlayacak. Yürüyüşlerinin yaklaşık 5 sene süreceğini belirten aile, ayrıca gezdikleri her ülke için ayrı ayrı kitap yazacak.

Guinness rekorlar kitabına girebilmek için yolculuklarına başlayan aile dünya turunun yüzüncü gününde Kartal Belediyesini ziyaret etti. Azerbaycan asıllı aile, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan tarafından karşılanarak, ağırlandı. Başladıkları dünya turu, güzergah ve şartları hakkında Doğan ile sohbet eden aile, Türkiye hakkında da güzel yorumlarda bulundu. Türk insanının çok başarılı olduğunu belirten aile Türklerin örf ve adet değerlerine çok önem verdiğini bu vesile ile de tarihlerine sahip çıktıklarını ifade etti. Aile ayrıca Ankara’dan geçerken Anıtkabir’e uğrayarak Atatürk’e çiçek bıraktıklarını da sözlerine ekledi.

Azeri asıllı ve Tiflis yaşayan Javad Yaghoobi(47), eşi Lida Amimmoggadaın(43) ve çocukları Sadra(17), Fayeze(11) ve Mehrane(9) sırtlarında tam donanımlı çantaları ile saat, gün ve kilometre hesaplanarak Guinness rekorlar kitabına “Dünyayı Yürüyerek Dolaşan İlk Aile” olmak için Ağrıdan başlayarak dünya turuna çıktı.

Yanlarında taşıdıkları, dizüstü bilgisayarları ile hem dünya üzerinde geçecekleri ülkeler ve şehirler hakkında bilgi edinen aile, hem de çocuklarının eğitimini bilgisayardan yapıyor. Yürümedikleri zaman günde yaklaşık 5 saat ders çalışan çocuklar, boş zamanlarını da oynayarak geçiriyor. Çantalarında her mevsime göre giyecek taşıyan aile ayrıca her koşullara uygun uyku tulumları ve yataklarını da sırtlarında taşıyor. Yaklaşık 120 gün sürecek yolculuk ile Türkiye sınırlarından ayrılacak olan aile daha sonra Bulgaristan, üzerinden Avrupa’ya geçecek. Avrupa’dan sonra dolaşarak uzak doğuya ilerleyecek olan Aile Dünya turlarını başladıkları Ağrı’da sonlandıracak.

Ülkesinde araba yedek parçaları üreten bir fabrikası bulunan ve bu fabrikayı kiraya vererek, dünyayı yürüyerek dolaşma kararı alan aile bu projeleri ile Guinness rekorlar kitabına “Dünyayı Yürüyerek Dolaşan İlk Aile” olarak adlarını yazdıracaklar. Dünya turları sırasında her ülke için ayrı kitap yazmayı da düşünen aile yürüyüşlerinin yaklaşık 5 sene süreceğini düşünüyor.

 

Editör: TE Bilisim