Daha iyi bir dünya için teknoloji temelli sosyal inovasyonlara imza atan YGA, dünya çapında ödüllü inovasyonların başarı reçetesini TİM tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamındaki zirvede binlerce kişi ile paylaştı. Zirvede konuşma yapan YGA Mezunu ve Görme Engelliler Proje Lideri Kürşat Ceylan; teknolojinin Oskar’ı sayılan GSMA’de iki kez üst üste ödül alan tek uygulama olan Hayal Ortağım ve dünyanın en akıllı bastonu WEWALK’un geliştirilme sürecini anlattı. YGA Mezunu ve TYT (Temiz Yaratıcı Teknolojiler) Kurucu Ortağı Cihan Özalevli ise güneş enerjisi alanında dünyada ilk olan projeleri ve Türkiye’nin en büyük yüzer güneş enerjisi sistemi olarak Büyükçekmece Gölü üzerine kurulan Hydrosolarâ projesini anlattı. Daha sonra sahneye gelen lise öğrencisi YGA’lılar, zirvenin en genç konuşmacıları olarak katıldıkları panelde, genç yaşta yüksek sorumluluk ve insiyatif aldıkları YGA Sosyal İnovasyon programı deneyimlerini paylaştılar.

 

Zirvede konuşmacı olan YGA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman: “Dünya’yı çift kanatlı gençler kurtaracak: Vicdanlı ve teknoloji geliştiren gençler. Günümüzde dünyanın problemleri tek kanatla ve tek başımıza çözemeyeceğimiz kadar kompleks ve derin. Mutlaka birlikte başarmayı öğrenmemiz gerekiyor. YGA’nın dünya çapında 10 u aşkın ödül alan, milyonlara dokunan inovasyonları, bu çift kanatlı, birlikte başaran gençlerin Türkiye’de olduğunun en güzel kanıtı.” diye konuştu.

 

50 bin başvuru arasından seçilerek YGA Sosyal İnovasyon programına dahil olan gençler; bilim insanı, akademisyen ve uluslararası tecrübesi olan üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Prof. Aziz Sancar, Prof. Kristi Raube, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Ali Koç, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından beslenecekler. Öğretilerini YGA’nın sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışırken içselleştirecekler. Öğrenciler aynı zamanda YGA’nın global stratejik ortakları Harvard, MIT, Stanford, Berkeley, Duke üniversitelerinden seçilen ve YGA'da staj yapan MBA öğrencileri ile aynı kamplara katılma fırsatını elde edecek ve sahada onlarla birlikte görev alacak.

Editör: TE Bilisim