Uluslararası fuar organizasyonu devi UBM Rotaforte tarafından düzenlenen, dünyanın 5. büyük uluslararası mücevher fuarı “ISTANBUL JEWELRY SHOW” Mart Fuarı Mehteran eşliğinde görkemli bir açılışla başladı.


Dünyanın5. büyük mücevher fuarı ‘‘IstanbulJewelry Show’’16 - 19 Mart 2017 tarihleri arasında 44.kez tüm dünya mücevher sektörünü Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda CNR’da ağırlıyor. 32 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından yılda iki kez düzenlenen“IstanbulJewelry Show” fuarları, mücevher sektörü ihracatının %80’inin gerçekleştiği, önemli işbirliklerinin oluşmasına zemin hazırlayan dünyanın 5. büyük mücevher fuarı olma özelliğine sahip.

Dünyanın Gözü İstanbul’da!


16-19 Mart tarihleri arasında TEB sponsorluğunda CNR’da gerçekleşen 44. Uluslararası “IstanbulJewelry Show” Mart Fuarı’nda görücüye çıkan Türkiye kuyumculuk sektöründen, altın, mücevher, pırlanta, renklitaş, yarı-değerli ve değerlitaş, inci, gümüş, gümüştakı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman&yansanayii, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma sektörlerinden 1.200’ün üzerinde önemli mücevher marka ve firmasının çok özel koleksiyonları ve ürünleri dünya genelinden önemli alıcı ve sektör profesyoneli ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye başta olmak üzere Avrupa’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Amerika’ya birçok coğrafyadan önemli alıcıyı ağırlayan Uluslararası “IstanbulJewelry Show”, dünyanın 5.büyük mücevher fuarı olma özelliği ile 2016 Ekim ayında, toplam ziyaretçi oranında %12, yabancı ziyaretçi oranında ise %19’luk artış oranı ile 19 binin üzerinde, 80’i aşkın ülkeden sektör profesyonelini ağırlayarak,%48’i yabancı ziyaretçi ile önemli bir başarıya imza atmıştı.

IstanbulJewelryShow”Mücevher Fuarı’na bu yıl da dünyanın dört bir yanından mücevher sektöründen önemli alıcılar akın etti.

Mücevherin Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşiyor!

Halkakapalı gerçekleştirilen ve sadece sektör profesyonellerinin ziyaret edebildiği TEBsponsorluğundaki16-19 Mart 2017Uluslararası“IstanbulJewelry Show” Mart Fuarı, son yıllarda özellikle Arap Dünyası’nın ve Kuzey Afrika ülkelerinin gösterdiği yoğun ilginin yanı sıra uzun bir aradan sonra Rusya ve bölge ülkeler ile ABD’den İsveç’e, İran’dan Brezilya’ya kadar önemli mücevher alıcılarına 44.kez ev sahipliği yapıyor.

Dünyada fason üretim döngüsünden kurtularak, özgün tasarım ürünleriyle adından söz ettiren Türkiye mücevher sektörü2017 Bahar trendlerinin yanı sıra 2018 Sonbahar/Kış mücevher modasına dair trend tasarım ve koleksiyonlarını da birbirinden seçkin markaların özel show ve gösterileriyle 44. kez,TEB sponsorluğunda dünya mücevher alıcılarının beğenisine sunuyor.

TEBsponsorluğunda, UBM Rotaforte tarafından 16-19 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen, 44. Uluslararası “IstanbulJewelry Show” Mart Fuarı,İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (IMMIB), Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR), T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip uluslararası bir fuar olma niteliğine sahip.

Oscar Kırmızı Halı’nın kraliçesi!

44. Uluslararası “IstanbulJewelry Show” Mart Fuarı’nda sergilenen birçok eserbüyük ilgi topluyor. Zen Pırlanta’nın Oscar Kırmızı Halı için aktrislere önerilen mücevher seçkisi içinde yer alan eşsiz yüzük bu eserlerden biri oldu. Oscar etkinliklerinde büyük ilgi çeken ve “Yaşam ve Aşkın Enerjisi” adını taşıyan tektaş yüzüğün ortasında tam 7 karatlık nadide bir Forevermark pırlantası bulunuyor, bu taşı 360 derece 1 karatlık tam tur pırlantalar çevreliyor.Kırmızı Halı Koleksiyonu’nda yer alan diğer mücevherlerle birlikte Beverly Hills’de sergilenen 1 milyon TL değerindeki yüzük, Türkiye’de ilk kez IstanbulJewelry Show, Hall 66M 24-42no’lu Zen Pırlanta standında görülebiliyor.

Sevgiyi paylaşmaya davet eden kalp!

Tekin Seyrekoğlu imzasını taşıyan ve insanlığı sevgiyi paylaşmaya davet eden göz alıcı kalp tasarımı da büyük ilgi görüyor. Tekin Seyrekoğlu, 2017 İstanbul Jewelry Show’a özel yaptığı 4 kilo ağırlığında ve 600.000 TL değerindeki kalp tasarımını 15 günde tamamladı.Seyrekoğlu firmasının Hall88E09-17 no’lu standında sergilenen kalp tasarımının daha küçük boyutlarda tasarlanarak satışa sunulacağı ve elde edilen gelirin belirlenen kısmının Türk Kalp Vakfı'nın kurduğu Çocuk Kardiyoloji Merkezi’ne bağışlanacağı duyuruldu.

Bir el işçiliği harikası!

Yine Yılmaz Kuyumculuk’un 15 aylık yoğun bir çalışmanın ardından tamamladığı tamamen el işçiliği eseri olan yüzük de büyük ilgi çekiyor. Firmanın sahibi Utku Yılmaz yüzüğü satmak için değil, kuyumculuğun el işçiliğine dayanan bir sektör olduğunu ve gerçek ustaların yapabildiklerinin dünyada eşi benzeri bulunmadığı gösterebilmek için yaptıklarını belirtiyor. Hall88a15-17 numaralı stantta sergilenen yüzüğün ağırlığı yaklaşık 50 gram.

13.500 dolarlık tespih

“IstanbulJewelryShow”a ilk kez katılan Tespihouse’un pırlanta, altın ve gümüşten imal edilen tespihleri meraklıların hücumuna uğruyor. Özellikle 100 gram ağırlığındaki, yarısı has altından, 19,5 karat pırlanta ile imal edilmiş 13.500 dolar satış fiyatına sahip olan tespih büyük ilgi çekiyor. Tespihouse imzalı ürünler firmanın Hall66N08 no’lustandında yer alıyor.

TEB Altın Bankacılığı’ndan yeni ürünler

20 yıldan uzun süredir faaliyet gösterdiği Altın Bankacılığı alanında altın kredilerinde lider banka konumunda olan TEB de ürün ve hizmetlerini tanıttığı standıyla fuarda yer alıyor. Altın Bankacılığı’ndaki bilgi birikimi ve deneyimi ile sektörün ihtiyacına cevap verebilecek yeni ürünler geliştiren TEB, standında Altın Kredisi, Taksitli Altın Kredisi, Altın/Pırlanta Tahsilat Sistemi ve Kuyumcu Paket Sigortası, Milyem Kart gibi ürünlerini ziyaretçilere tanıtıyor.

Fuar Açılış ve Ziyaret Saatleri

16 Mart 2017 11.30-19.00

17 Mart 2017 09.30-19.00

18 Mart 2017 09.30-19.00

19 Mart 2017 09.30-17.00

Editör: TE Bilisim