Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük kâğıt müzesi SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Kâğıt Müzesi düzenlenen törenle açıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

SEKA Kağıt Fabrikası, kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde olan SEKA Kağıt Müzesi olarak hayata merhaba dedi. 12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan ve 4 katlı, 16 farklı salondan oluşan müzede ziyaretçiler, Cumhuriyet Dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, Kocaeli’den Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikayesini izleyebilecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK DA KATILDI

Dünyanın en büyük kağıt müzesinin açılışına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Kocaeli Cunhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ilçe beeldiye başkanları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları, il ve ilçe protokolü, eski SEKA çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim