Uluslararası Spor Federasyonu (ISF) ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun (TOSF) ortaklaşa düzenlediği Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası erkekler finalinde, Sırbistan temsilcisi Knjazevacka Gimnazua ile Doğa Koleji karşılaştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda rakibini 64-86 mağlup eden temsilcimiz şampiyonluğa ulaşırken, şampiyonluk kupasını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın verdi.

Doğa Koleji'nde Ömer Sancaklı 21 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken, double double yapan Enes Kanter 19 sayı, 24 ribaund, 2 asist ve 3 blokluk performansı ile göz doldurdu. Ekibimizde ayrıca Erbil Eroğlu 10 sayı, 2 ribaund, 7 asist, Murat Kutlu 10 sayı, 3 ribaund, Kerem Hotiç ise 8 sayılık performans sergiledi.
Açık ara kazandığı maçın ardından Doğa Koleji Basketbol takımı ve yöneticiler büyük bir mutluluk yaşadı. Oldukça rahat bir oyunla şampiyonluğa ulaşan Doğa Koleji’ne şampiyonluk kupasını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın verdi. Aydın, ayrıca dereceye giren takımların tüm sporcularına üç farklı kültürün barış içinde yaşadığı Zeytinburnu’nun sembolü olan üç el anıtını hediye etti.
Bayanlarda ise Fenerbahçe Koleji finalde İspanya temsilcisi IES Blume'a 72-55 yenilerek ikinciliği elde etti. Dünya şampiyonu İspanyol temsilcisinin oyuncuları, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü asbaşkanları Tahir Perek ve Ali Koç ile yönetici Turhan Şahin de izledi.
ISF Türkiye Okul Sporları Federasyonu ile birlikte düzenlenen 20. Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'na 27 bayan ve 27 erkek olmak üzere 54 takım katılmıştı. Turnuvanın açılışı 4 Mayıs'ta Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılmıştı.
ZBB 

Editör: TE Bilisim