“Herkes için kolay yaşam” ilkesini benimseyen ve Kartal’da bu anlayışla hizmetlerini sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Meydanı’nda akülü araç şarj dolum istasyonunun açılışını yaptık. Bunu niye yaptık? Engelli vatandaşlarımız yolda kalmasın, her yere rahat ulaşsınlar diye yaptık. İstanbul’da da ilk istasyon herhalde Kartal’da. Bunu açmaktan ve İstanbul’da ilk olmaktan mutluluk duyuyorum. Göreve geldiğimizde elimizdeki verilere göre Kartal’da 1.100 tane engelli vardı. Şu an 4439 engelli bilgisine ulaşmış durumdayız ama Kartal’daki mevcut bu mu? Değil. Nüfusu 500 bin olan Kartal’da eğer nüfusun % 8’i engelliyse en az 40 bin engellimiz var demektir. Yani biz henüz % 10’una ulaşmışız. Hedefimiz bütün engellilere ulaşmak ve engellerinin ne olduğunu anlamak, çözüm üretmek olmalıdır. Arkadaşlarımız bu konuda güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugüne katkıda bulanan okullarımıza, müdürlerimize öğrencilerimize, kreş öğrencilerimize ve hepsinden önemli tüm engelli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onları çok seviyoruz” dedi.

Saffet Simavi İlköğretim Okulu öğrencilerinin kapak biriktirerek aldığı tekerlekli sandalye ise tekerlekli sandalyesi eskimiş olan bir vatandaşa teslim edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Saffet Simavi İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Yanık ve öğrencilere teşekkür ederek plaketle ödüllendirdi. Okul Müdür Bülent Yanık da ,“Bu anlamlı güne katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Ayrıca Başkanımızın plaketle bizi ödüllendirmesi mutlu etti. Bu plaketi bütün okul adına alıyorum. Çok sağolun” dedi.

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü öğrencilerinin de katıldığı etkinliklerde çocuklar keyifli bir gün geçirdi.
Ayrıca Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesi Yükselme Merkezi’nde bulunan Engelsiz Üretim Atölyesi’nde makrome eğitim alan engellilerin yaptıkları ürünler, Kartal Belediyesi yeni hizmet binası fuaye alanında sergilendi.


 
Editör: TE Bilisim