DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık MHP'nin dağdakilerden beslendiğini iddia etti. CHP'ye de çatan Sakık, bu partinin özgürlüklere değil, Ergenekon'a öncülük ettiğini savundu.  

DTP Altınoluk Belde Örgütü ve Edremit İlçe Örgütü`nün "Birlikte Yaşam, Birlikte Çözüm" sloganıyla Altınoluk Amfitiyatro`da düzenlediği şölene çok sayıda kişi katıldı. Bunlar arasında DTP milletvekilleri Birdal ve Sakık, yazar Naci Kutlay, Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, Bulanık Belediye Başkanı Nasır Aras, DTP MYK üyesi Mehmet Çiftçi, SDP, ÖDP, EMEP, İHD, Altınoluk Demokrasi ve Yaşam Platformu ile Yunanistan Selanik Komünist Oluşum temsilcileri yer aldı.

Gerilla anneleriyle şhit anneleri bir araya gelecek

Açılış konuşmasını yapan Birdal, "Bir zamanlar Kürt kelimesine dahi tahammül edilmezken gelinen aşamada Kürtler, azim ve kararlılıklarıyla kendi vekillerini Meclis`e göndermiştir. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için 22 Temmuz seçimlerinde yakalanan fırsatı iyi değerlendirdik. Sayın Başbakan, AKP Genel Başkanı olarak DTP Genel Başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla biraraya geldi. Yarın da gerilla anne ve babalarıyla şehit düşmüş asker anne ve babaları biraraya gelecek. Artık hiçbir anne ve baba evladını yitirmesin, cesetlerini karşılamasın. Bir genel af çıkmalı, gerillalar dağdan inmeli, cezaevlerindeki yurtseverler evine dönmelidir." dedi. Birdal, terörist başı Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos'ta bir yol haritası açıklayacağını da söyleyerek, bunun gözardı edilmemesi gerektiğini savundu.

Dağdakilerden besleniyorlar

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise MHP'nin dağdakilerden beslendiğini iddia etti. Sakık MHP ve CHP'nin, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden rahatsız olduğunun altını çizdi. Sakık, "Dünyanın her yerinde sol, özgürlüklere öncülük eder. Bizdeki sol ise Ergenekon'a öncülük ediyor. Onun için bizi içlerine sindiremiyorlar." şeklinde konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan komedyen Murat Batgi, "Zimandirej" adlı oyunu sergiledi. Şölen, Koma Çiya'nın söylediği ezgilerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim