DTP'lilerin ifade krizinde kritik saatlere girildi. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma saati 9:15

Yani mahkeme o saatte DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ı ifadelerini almak için bekleyecek.

DTP'liler ise kararlı, mahkemeye gitmeyecekler.

Peki yarın ne olacak?

"Bir yol arıyorum" diyen TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın bir çözüm bulup bulmadığı bilinmiyor.

Bütün amacı 1994 yılında DEP milletvekillerinin Meclis kapısında gözaltına alındığı o sahnelerin tekrarlanmaması. Hukukçulara Anayasa'nın 14'üncü maddesini incelettirdi. Bu incelemenin sonucuna ilişkin şimdilik resmi olarak bir açıklama yapmadı.

Ama edinilen bilgilere göre, mesai bitiminin sonunda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Meclis Başkanlığı'ndan cevaben bir yazı ulaşmış değil.

Mahkemenin Meclis Başkanlığı'ndan cevaben gönderilecek yazıyı beklediği ifade ediliyor.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Meclis Başkanlığı'na altı milletvekilinin ifade vermesi gerektiğini hatırlatan yazıyı 14 Mayıs'ta göndermişti.

Ve Meclis Başkanlığı'na "milletvekillerine ifade vermelerini siz de tebliğ edin" demişti.

O resmi yazıda "sanıkların yargılandığı dosya yasama dokunulmazlığı kapsamı dışında, bu aşamadan sonra yasal düzenlemeyi yerine getiriririz" uyarısı vardı.

İşte Meclis Başkanlığı bu yazıya herhangi bir yanıt vermedi. Şimdi gözler Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde. O saate kadar Meclis Başkanlığı'ndan yanıt gelmezse mahkeme ne yapacak? Yazıyı bekleyecek ve duruşmayı erteleyecek mi?

Yoksa beklemeden zorla getirilmeleri için harekete mi geçecek? Sorular kritik yanıtlarını 9:15'te başlayacak duruşmada bulacak.

Editör: TE Bilisim