Toplantı da yöneltilen sorulara da önemli mesajlar içeren net cevaplar veren aday adayı Cengiz Tamer şunları söyledi.

“Siyaset Halka Lütfetmek Ve Hükmetmek İçin Yapılmaz”

Dr. Cengiz Tamer, “Sarıyer halkına, İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi olarak 10 yılı aşkın süre sağlık yöneticisi ve doktor olarak hizmet verdim. Bu süre içinde siyasi nedenlerle on üç kez görevden alındım. Her defasında yargı kararıyla göreve iade edildim. İnsanın ruhunu, vücudunu zedeleyen bu süreç içerisinde Devlete asla küsmedim, insana gücenmedim. Aksine daha büyük bir heyecanla, şevkle, insana hizmet etmenin asli görevim olduğunun bilinciyle çalıştım. Kapısı da, gönlü de daima insanlara açık olarak yaptığım başhekimlik döneminden sonra devlet memurluğu görevinden ayrıldım ve CHP’den Sarıyer belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Belediyelerin, halka hizmet etmek, halkla bütünleşmek için en önemli kurumlar olduğuna inanıyorum. Siyaset, halka lütfetmek ve hükmetmek için yapılmaz. Siyaset, tüm halkın refah düzeyini yükseltmek, yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılır. Sarıyerlinin emeğiyle refahtan hak ettiği payı alması, çağdaş, güvenli evlerde ailesi ile birlikte huzur içinde oturması, geleceğe umut ve güvenle bakması için bu göreve talip oldum.”

“Mücadelenin Yılmaz Savaşçıları CHP Örgütüdür”

“Sarıyer'de ki bu mücadelenin yılmaz savaşçıları CHP örgütüdür. Güzide ekiple; Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız. Ekonomiyi canlandıracak, eğitimi, kültürü içine itildiği bağnazlıktan çıkararak aydınlık, çağdaş geleceğe taşıyacağız. Söylemle değil, eylemle nasıl çevreci olunur göstereceğiz. Ulaşımdan, alt ve üst yapı sorununa kadar, Sarıyerlinin hayatını zorlaştıran her konuda çözüm üretmenin asli görevimiz olduğunu unutmayacağız. Zaman ve enerji kaybettiren insan odaklı kısır çekişmelerin içinde asla yer almayacağız. Ekip olarak bizlerin, 2014-2019 da bayrağı taşıyan bireyler olduğumuzu, asıl olanın bayrağın daha yükseğe taşınması olduğunu yüreğimizde daima hissedeceğiz. Taşıdığımız bayrakta, Sarıyerlinin refahı, huzuru ve mutluğunun yanında, Demokratik parlamenter sistemin korunması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması, Hukuk devletinin çökertilmesinin engellenmesi, Türk Milletine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin korunmasının da olduğunu asla unutmayacağız.”

“Yolumuz nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesidir”

“Halka adanmış her saniyenin yoğun uğraşısı içinde basını bir hasım, bir muhbir, bir rakip olarak değil; Farkında olmadan yapabileceğimiz hatalarımızın sigortası, aynası olarak göreceğiz. Kimseyi dışlamadan, her eleştiriyi yapıcı, ders çıkartılması gereken bir uyarı olarak algılayacağız. Sarıyerliye yapılacak hizmetlerde değerli fikri katkılarınızı daima alacak, birlikte yürüyeceğiz. Alkışınızın morfin, eleştirinizin adrenalin olduğunu biliyor ve sizleri seviyoruz. Liderin olduğu yerde nefer, neferlerin olduğu yerde lider oluruz. Yolumuz nefis mücadelesi değil, ilke mücadelesi, halkın esenliği, mutluluğu için, yaşamı için gelecekte aydınlık yarınlara taşınması için birlik ve beraberlik mücadelesidir. Bunun için CHP çatısı altındayız. Çok net olarak fikrimiz budur. Kim atanırsa atansın bir nefer gibi çalışırız. ” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim