Şanlıurfa’da 3 yıl önce arazi anlaşmazlığına dayanan husumet nedeniyle Kaya ve Ateş Aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada farklı zamanlarda 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı en az 10 kişi de gözaltına alındı. Aradan geçen süre zarfında husumetli aileler köylerine ve evlerine dönmeye çekinirkenToplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Başkanı Dr. Feridun Öncel ve TBSDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Celal Yıldız devreye girdi.

Şanlıurfa’da son 20 yıl içerisinde yüzlerce kan davalı ve husumetli aileyi barıştıran Dr. Feridun Öncel yaşanan bu olumsuz atmosfere duyarsız kalmayarak barış elçisi olmak için kolları sıvadı.
Aylar süren çalışmalar sonucunda Kaya ve Ateş Ailelerinin önde gelen isimlerini bir araya getirmeye ikna eden Dr. Feridun Öncel uzun süre uğraş verdi. Tarafların şartlarının yerine getirilmesi için elinden gelen maddi manevi tüm imkânları seferber eden Dr. Feridun Öncel, “Bu kutsal topraklar üzerinde bir tek damla kanın daha dökülmesine Allah can verdikçe müsaade etmeyeceğim. Bu can bu bedende durdukça barış için çabalayacağım. Bu barışı sağlamadan da bu işten elimi çekmeyeceğim” kararlılığıyla tarafları ikna etti.

Kaya ve Ateş Aileleri fertlerinin de Dr. Feridun Öncel’in barışçıl girişimini kabul etmesiyle bugün saat 12.00’de tarihi bir konukevinde her iki aileden yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğinde konuşan aile fertleri ve kanaat önderleri tekrar köylerine, komşularına, akrabalarına ve topraklarına kavuşmalarına vesile olan Dr. Feridun Öncel’e sonsuz teşekkürlerini sunduklarını ifade etti. Aileler daha sonra barışı temsil eden poşu ve Kur’an-ı Kerim’i öperek teslim aldı.

Barış yemeğinde konuşan Dr. Feridun Öncel, “Barışın gerçekleşmesinde bana destek olan AK Parti Suruç Belediye Başkan aday adayı Celal Yıldız ve bizleri yalnız bırakmayan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar barış için çabaladık inşallah bundan sonra da ailelerimizi barıştırarak sevinçlerimizi çoğaltmak için çabalayacağız” diye konuştu.

Dr. Feridun Öncel’in barışçıl çabaları devam ediyor. 
Editör: TE Bilisim