Güvenlik önlemlerini almayan yetkililere tepkinin büyük olduğu ilçede, Suriyeli sığınmacılara yönelik tepkilerinin yanlış anlaşılması ve yöneltilen suçlamalar büyük bir öfke yaratmış durumda.

SEMBOL FOTOĞRAFTAKİ KADIN KONUŞTU


Kızı Nadire Kuvvet ile 1.5 yaşındaki torunu Fatma Boz'u patlamada kaybeden ve iki ellerini açtığı fotoğrafıyla Reyhanlı saldırısının simgesi olan Döne Kuvvet ise ilginç bir şey anlattı.

PATLAMA SONRASI YANGIN ÇIKTI


Vatan'tan Kemal Göktaş'ın haberine göre; patlama anında kızı ve torununun 20 metre önünde yürüdüğünü belirten Döne Nine, patlamadan sonra yangın çıktığını, ancak yarım saat itfaiye, ambulans, polis görmediğini ve çaresizce dolandığını söyledi ve ekledi:

"SURİYELİYİ DÖVDÜLER"


"O karmaşa içinde bir Suriyeli yanıma geldi. Kızımın torunumun yerine gösterdim. Üzerini çıkarıp ateşe daldı ama yapacak bir şey yoktu. Torumun, kızım ölmüştü. Ama kendisini ateşe atan bu adamı etraftakiler dövdü. Ellerinden zor aldılar."

Reyhanlı'da dünün konusu ise "patlama sırasında bazı Suriyelilerin kafalarının ezilerek öldürüldüğü ve doktorlara otopside bu durumun gizlenmesi yönünde baskı yapıldığı" iddiası oldu. Hakan Albayrak'ın gündeme getirdiği bu iddiaya yönelik tepki büyük. Patlama sırasında olay yerine çok yakın olan ve ilk müdahaleleri yapanlar arasında yer alan Eğitim Sen temsilcisi Yunus Dolgun da iddiayı tamamen yalanlayarak, Albayrak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İddiaları Suriyeliler de yalanlıyor. 
Editör: TE Bilisim