Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribinin Türkiye'de artık tamamen yavaşladığını, salgının yatıştığını bildirdi.

Akdağ, ''Balıkesir'deki grizu patlaması sonrası, yaralıların civarda hastane olmadığı için başka illere sevk edildiği'' iddialarına ilişkin soruya karşılık, patlamanın olduğu bölgeye yakın ilçede bir hastane bulunduğunu, ama böylesi büyük  bir olayda bir ilçe hastanesinin işin tamamını üstlenemeyeceğini söyledi.

Ambulansların süratle  olay yerine intikal ettiğini ve yaralıların 3. derece yoğun yanık bakımının yapılabileceği hastanelere nakledildiğini vurgulayan Akdağ, Türkiye'de son yıllarda yanık yoğun bakımıyla ilgili ciddi gelişmeler sağlandığını, 112 kontrolünde gerekli düzenlemeler yapılarak yaralıların bu yoğun bakım merkezlerine intikal ettirildiğini kaydetti.

Akdağ, yaralıların hastaneye intikal edinceye kadar bakımlarının ambulanslarda sürdürüldüğünü, söz konusu olay sonrası çok sayıda yaralının süratle çevre merkezlere  sevk edildiğini söyledi.

DOMUZ GRİBİ

''Şubat ayının sonuna yaklaşıyoruz, Türkiye'de domuz gribi vakaları bitiyor diyebilir miyiz, artık gündemden çıktı, bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?'' sorusu üzerine de Akdağ, şu bilgileri verdi:

''Domuz gribi bir salgın olarak Türkiye'de artık tamamen yavaşlamış durumda. Doğru, gündemimizden çıkmak üzere olduğunu da söyleyebiliriz. Yani asıl alevli dönemini geçirdik, yaşadık, o hususta aldığımız tedbirler vardı biliyorsunuz. Artık salgın Türkiye'de yatışmış durumda. İkinci, daha hafif bir dalga olur mu? Bilim  adamlarımız bütün dünyada olduğu gibi bu konuyu da izliyorlar, takip ediyorlar.''
Editör: TE Bilisim