ABD'nin Arizona eyaletinde virüs nedeniyle hayatını kaybeden hastanın, ciğerlerinden rahatsız olduğu açıklandı.

Son ölümle birlikte virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 66'ya yükseldi.

Bunların 60'ı Meksika, 4'ü ABD, 1'İ Kostarika ve 1'i de Kanada'da gerçekleşti.

Virüsün görüldüğü 35 ülkede vaka sayısı yaklaşık 6 bin 500. ABD'de hasta sayısı 4 bin 300'e yaklaştı. Meksika'da ise bu rakam 2 bin 500 civarında.

Virüsün laboratuvar ortamında üretildiği iddiaları da gündemde. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uzmanları ise Avustralyalı bir araştırmacının bu yöndeki iddiasını reddetti.

ABD
Domuz gribi nedeniyle New York'ta da 3 okulda eğitime ara verildi.

Yetkililer, bu okullardaki öğrenci ve görevliler arasında yaklaşık 100 kişide H1N1 virüsüne benzer semptomlar görüldüğünü kaydetti.

PERU

Peru'da da ilk domuz gribi vakasının doğrulandığı bildirildi. Böylece Arjantin, Brezilya ve Kolombiya'dan sonra domuz gribi görülen dördüncü Güney Amerika ülkesi Peru oldu.

Peru Sağlık Bakanı Oscar Ugarte, H1N1 virüsü taşıyan hastanın 27 yaşında Perulu bir kadın olduğunu ve geçen cumartesi günü New York'dan uçakla geldiğinin belirlendiğini söyledi.

Söz konusu kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneye kaldırılmadığını belirten yetkililer, aynı seferle ülkeye gelenlerin sağlık taramasından geçirileceğini kaydetti.

MALEZYA

Malezya'da bir kişide, domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsünün tespit edildiği bildirildi.

www.malaysiakini.com adresli internet sitesinde, Sağlık Bakanlığı yetkilisi İsmail Merican'ın açıklamasına dayandırılan haberde, ABD ziyareti sonrası ülkeye dönen bir kişide bu hastalığın teşhis edildiği belirtildi.

Malezya Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

ARJANTİN
Arjantin, domuz gribi yüzünden 2 hafta önce askıya aldığı Meksika'dan uçak seferlerini yeniden başlatıyor.

Hükümet sözcüsü Sergio Massa, virüsün korkulduğu kadar ölümcül olmadığını, bunun üzerine seferlerin bu sabah yeniden başlayacağını belirtti.

Ancak havaalanı yetkililerinin Kuzey Amerika'dan gelen yolcuları izlemeye devam edeceği kaydedildi. (CNNTURK)

Editör: TE Bilisim