Dolandırıcılık çetesinin ağına bu kez bir yaşam koçu düştü. Rüzgar Türkoğlu, "PKK'lılar hesabınızı kullanmış. İnceleme için para gönderin" yalanına kandı.

Akşam gazetesinin haberine göre, Rüzgar Türkoğlu, verilen hesaba 80 bin lira yatırdı. Benzer bir olayın haberini okuyunca dolandırıldığını anlayan ünlü koç, soluğu savcılıkta aldı.

Cep telefonundan arayarak çeşitli bahanelerle kullanıcılardan para ya da kontör isteyen dolandırıcılar her gün yeni yöntemler geliştiriyor. Emniyet ya da ordudan aradıklarını söyleyerek vatandaşların istenilen hesaba para yatırmalarını sağlayan çete bu kez bir yaşam koçunu dolandırdı. Ünlü koç Rüzgar Türkoğlu'nu arayan kişiler 'PKK sizin hesaplarınızı kullanarak para transferi yapmış. Tüm hesaplarınız ve işlemleriniz incelemeye alındı. Kendinizi aklamanız için biz çalışmalarımıza destek olmanız gerekiyor' diyerek 40 bin lira istedi.

Neye uğradığını şaşıran yaşam koçu Türkoğlu, istenilen parayı verilen hesaba yatırdı. Ancak bir süre sonra, 'Çalışmalarımızın sonuna geldik, maddi desteğe ihtiyacımız var. 40 bin lira daha yatırın' demeleri üzerine ikinci 40 bin lirayı da yatırdı.

HABERİ OKUYUNCA ANLADI

Türkoğlu, çetenin oyununa geldiğini geçtiğimiz hafta benzer bir yöntemle işadamını 150 bin lira dolandıran ve yakalanan kişinin haberine okuyunca anladı. Türkoğlu savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Polis vatandaşları bu yöntemleri kullanarak kendilerinden para veya kontör isteyen kişi ve kişilere asla inanmamaları konusunda sık sık uyarıyor. Cep telefonlarına da bu konuda mesaj gönderiyor.

Editör: TE Bilisim