İstanbul'da ev ve iş yerlerine kurye olarak yemek servisi yaptıkları sırada ödeme için kredi kartı kullanan kişileri, kartlarını kopyalayarak dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.
     Alınan bilgiye göre, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, artan kredi kartı dolandırıcılığı olayları üzerine çalışma başlattı.
     Çalışmalar sonucunda, şikayette bulunan kişilerin ortak özelliğinin aynı yerlerden yemek siparişi vermeleri olduğunu belirleyen polis, şikayetçilerin işlemlerini yapan kuryelerin iş yerlerinde kısa süreli çalıştıklarını tespit etti.
     Bu kişilere yönelik 17 Ağustos'ta Eyüp, Pendik ve Maltepe ile Kocaeli'de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
     Oluşturulan suç örgütünün elebaşı olduğunu belirtilen Erdoğan L'nin talimatları doğrultusunda 4 kişinin, motorlu kurye olarak başta pizza satış yerleri olmak üzere lokantalar ve su dağıtımı yapan yerlerde işe girdikleri, servis götürdükleri ev ve iş yerlerinde ödemesini kredi kartıyla yapan kişilerin kart bilgilerini ve şifrelerini yanlarında getirdikleri ikinci bir cihazla kopyaladıkları anlaşıldı.
     Elde edilen bilgilerle ikiz kredi kartları oluşturulduğu ve bunların kullanılmasıyla yaklaşık 500 bin TL'lik bir haksız kazanç sağlandığı kaydedildi.
     Benzer suçlardan poliste kaydı bulunduğu bildirilen Erdoğan L'nin kurye olarak çalışan diğer 4 şüpheliye komisyon verdiği öğrenildi.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 5 kişi, daha sonra Pendik Adliyesine sevk edildi.
     Emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerine ve iş yerlerine gelen kuryelere karşı dikkatli olmaları, kuryenin yanında ikinci bir pos cihazı taşıdığını fark etmeleri halinde şirketine durumu bildirmeleri gerektiği uyarısında bulundu. 
 
Kaynak: aa