• İşadamı M.Y., elindeki kağıtları, özel bir solüsyonla para ya çevirdiğini öne süren bir kişiye  137 bin dolarını kaptırdı. .
  • Şüpheli Bauna J., polis ekiplerince gözaltına alındı.
İstanbul 'da, elinde özel solüsyonla paraya dönüşen kağıtlar bulunduğu iddiasıyla dolandırıcı lık yaptığı öne sürülen Kamerun uyruklu Bauna J., polis ekiplerince gözaltına alındı. Parasını iki katına çıkartma hayalleri kuran işadamının 137 bin doları ise buhar oldu. 
İşadamı M.Y., elindeki kağıtları, özel bir solüsyonla 100 dolarlık banknotlara çevirdiğini öne süren bir kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla Fatih’te polise başvurdu. M.Y. ifadesinde; "Bir arkadaşımın yanına gitmiştim. Onun yanında iş yaptığı başka bir işadamı vardı. Bu kişi elinde özel kağıtlar olduğunu, bu kağıtların özel bir solüsyonla yıkandığında 100 dolarlık banknotlara dönüştüğünü anlattığını duydum. Arkadaşım konuyla ilgilenmedi ama ben ilgilendim. Birlikte dışarı çıktığımızda bana solüsyonu Amerikan Konsolosluğundan almak için para gerektiğini, ne kadar para verirsem ertesi gün iki katını geri alacağımı söyledi. Bunun üzerine ona 137 bin dolar verdim. Ancak bir hafta geçmesine rağmen ortaya çıkmadı." dedi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yönlendirmesiyle polisle birlikte hareket eden M.Y., dolandırıcı ile irtibat kurup, 40 bin dolar daha vereceğini söyledi. Parayı almaya gelen şüpheli Bauna J., polis ekiplerince gözaltına alındı.
Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği belirlenen Kamerun uyruklu Bauna J., tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
CİHAN 
Editör: TE Bilisim