Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu'nun adını kullanarak bir meclis üyesi ve müteahhitte sokak iftarı için sponsor olması istendi. Müteahhit firma sahibi tamam para vereceğeim dedi ama şüphelendiği dolandırıcıların adamını yakalatarak Polise teslim etti. Ancak savcılık bir saat sonra para almaya gelenleri serbest bıraktı.


Bir çok şekilde kolay yoldan para kazanma yollarına başvuran telefon dolandırıcıları bu kez de Ramazan ayının gelmesi ile Belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak insanları dolandırmaya başladılar. Kısa bir süre önce Zeytinburnu'nda inşaat müteahhitliği yapan bir iş adamını arayarak kendilerini Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu olarak tanıtın dolandırıcılar sokak iftarları verdiklerini söyleyerek her gün bir iş adamı sponsor oluyor siz de bir güne sponsor olmak istermisiniz dedi. Müteahhit de olur de
di. Ancak daha sonra arayan kişiden şüphendiği için belediyenin telefonundan başkan yardımcısını arayarak böyle bir talebi olup oladığını sordu. Başkan yardımcısı da hayır öyle bir talebim hiç bir kimseden olmadı. Kaldıki sosyal işler de bana bağlı değil bilgisini aldı.  

Müteahhit dolandırıcıya arkadaşınız gelsin parayı vereceğim dedi ve geleni yakalattı ama işe yaramadı

Müteahit gerekli tedbirleri alarak para almaya gelen iki kişiyi yakalattı. Polis'e teslim edilen bu iki kişi savcılık sorgularından sonra serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri defalarca vatandaşı  bu tür dolandırıcılık tekniklerine karşı uyardıklarını ifade ederek ancak yine de dolandırıcıların kendilerine kanacak bir çok kişiyi de dolandırmayı başardıklarına şahit oluyoruz diyerek  bir kezde halkı bizim aracılığımız ile uyararak kimseye inanıp para ve diğer değerli eşyalarını vermesinler uyarısında bulundular.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim