Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kulak-burun-boğaz uzmanı olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ebru Taşçı (36), dün 11.30 sıralarında, Kozlu Beldesi’ndeki evinden çıkarak otomobiline bindi.

Taşçı, önceki sabah yaptığı kaza nedeniyle sol camı ve dikiz aynası kırık otomobiliyle Ereğli yönüne doğru ilerlemeye başladı. Arkadan gelen aracın şoförü Ali Akça’nın ifadesine göre, Dr. Taşçı yaklaşık 100 km hızla giderken, çalıştığı hastaneye gelince aniden direksiyonu sağa kırdı ve 70 metre ilerideki 250 metrelik uçurumdan denize uçtu. Uçurumdan güçlükle inen ekipler, denizin aşırı dalgalı olması nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çekti.

Babanın isyanı
Bir bot alabora oldu, kurtarma ekipleri beklenirken, olay yerine gelen baba sinir krizi geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılan baba Taşçı, Fikret adındaki bir kişiyi kızının intiharından sorumlu tutarak tepki gösterdi. Taşçı, önceki sabaha karşı 04.00 sıralarında da çok sayıda sinir hapı ve içki içtikten sonra otomobiliyle Zonguldak-İstanbul karayolundaki tünelin duvarına çarpmış, yaralı kurtulan Dr Taşçı’nın ehliyetine polis el koymuştu. Aile kazadan önce polisi arayarak kızlarının intihar edebileceği ihbarında bulunmuştu.

Balıkadamlar çıkardı
Azgın dalgalar yüzünden kurtarma ekipleri olay yerine güçlükle ulaşabildi. Bir bot alabora olurken Dr. Ebru Taşçı’nın cesedi 2.5 saat sonra olay yerine ulaşabilen balıkadamların çalışması sonucu çıkarılabildi.

Editör: TE Bilisim