Olay Curitiba kentinde bir hastanede meydana geldi. Brezilya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yer açmak için 7 kişinin ölümüne sebep olmaktan yargılanan Brezilyalı doktorun, burada hayatını kaybeden diğer 300 kişinin ölümünde de parmağı olabileceğini açıkladı.

56 yaşındaki Virginia De Souza, geçen ay 7 kişinin ölümünden birinci derecede sorumlu olduğu gerekçesiyle açılan davada mahkemece tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Kadın doktorun ekibinde yer alan diğer 3 doktor, bir hemşire ve bir fizyoterapist de hasta ölümlerinden suçlandı. Olaya el koyan savcılar, doktorların telefon kayıtlarını incelemeye aldı. İlk incelemeler göre, doktorlar bu ölümleri hastanede yeni hastalara yer açma maksadıyla gerçekleştirdiği sonucuna varıldı.

Ses kaydına göre “yoğun bakım ünitesini temizlemek istiyorum. Bu durum beni sinir ediyor” şeklinde ses kaydı Brezilya medyasında yayımlandı. Diğer bir ses kaydında ise doktor, “Maalesef burada bizim görevimiz hastanın öbür tarafa geçmesine aracı olmak” diyor. Doktorun avukatı ise suçlamaları kabul etmediklerini, müvekkilinin suçsuz olduğunu ispat edeceklerini açıkladı. 
Editör: TE Bilisim