DOĞANIN GÜZELLİKLERİ KÜÇÜKÇEKMECE’YE YANSIDI
 
1986 yılından bu yana Almanya, Fransa, Türkiye’de birçok sergi açan ressam Esat Güler,
son dönem çalışmalarını içeren ‘Doğa Yansımaları’ sergisini Küçükçekmece’de açtı.
 
Ressam Esat Güler’in ‘Doğa Yansımaları’ adlı sergisi Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Almanya’da öğretmenlik yapan Esat Güler, sergisinin açılışında Küçükçekmecelilerle bir araya geldi.


DOĞAYLA DOLU 40 ESER

Ressam Esat Güler’in doğanın genel görünüm ve hareketliliğinden yola çıkarak ürettiği 40 eserden oluşan sergiye 7’den 70’e çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi. Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan Esat Güler, sözlerine sergiyi gerçekleştirmesinde katkıda bulunan Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Sergiyi Küçükçekmecelilerin beğenisine sunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu da dile getiren Güler, “Biz doğaya ne veriyoruz doğa bizden ne alıyor? Bir ikilem olarak sergide bu konuyu irdeledim. Biz doğayı yıprattığımız sürece doğa da bizi yıpratacaktır. Doğayla iyi bir ilişki içine girdiğimizde doğa da bunu karşılıksız bırakmaz. Bunu unutmamamız lazım.” diye konuştu.


RESİMLERDEN ETKİLENDİLER

Açılış sonrasında sergiyi gezenler gökyüzü, toprak rüzgâr gibi doğa gerçekliklerini yansıtan eserlerden oldukça etkilendi. Kendi dünyalarından çok şey bulduklarını söyleyen vatandaşlar Esat Güler’le uzun uzun sohbet etme imkanı buldu. ‘Doğa Yansımaları’ sergisi 15 Ocak tarihine kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi sergi salonunda görülebilecek.

ESAT GÜLER KİMDİR ?

21 Nisan 1951 yılında Malatya, Doğanşehir'de doğdu. 1972 yılında Düziçi İlköğretmen Okulu'nu bitirdi. Ve, 1972-1974 yılları arasında Sinop ve Denizli'de Öğretmen olarak çalıştı. 1975 yılında "Ankara Gazi Eğitim Resim" bölümüne girdi. 1978-1979 yıllarında Malatya'da öğretmen olarak çalıştı.  1980'den beri Almanya'da öğretmenliğin yanısıra resim çalışmalarınıda sürdürüyor.
 

İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim