Demokrasi ve Cumhuriyet bizim için olmazsa olmaz


Meclis üyesi iş adamı Cemal Doğan Şunları söyledi “Bir gerek parti olarak gerekse de bireysel olarak gelecek kuşaklara sağlam bir Demokrasi ve iyi işleyen bir Parlamenter sistem bırakmak için çaba sarf ederken göz bebeğimiz ordumuz içinde bazı kendini bilmez askerler tarafından 15 Temmuz 2016 günü hiçbir zaman kabul etmeyeceğimiz bir darbe girişimi yapıldı.


Genel başkanımızdan mahalle sorumlumuzu kadar darbe kimden gelirse gelsin son nefesimize kadar karşı olacağımızı ifade ettik. Genel başkanımız sayın  Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürlüğünü arayan darbecilerin temsilcisi kalkışma ve darbenin emir komuta zinciri içinde yapıldığını ifade ederek genel başkanımızdan himaye bekler tarzda bir talep iletiyor. Basına yansıdığı üzere Genel başkanımız hiç düşünmeden Darbe kimden gelirse gelsin hiçbir surette kabul etmeyeceklerini ifade etmiştir. Partimizin bütün birimlerinde görev yapan arkadaşlarımızın görüşü bu yöndedir”
dedi. 


Taksim Mitingimiz Dünyaya iyi bir mesaj oldu 

Cemal Doğan konuşmasına şu şekilde devam etti “Ana Muhalefet partisi olarak iktidar  partisi ile  bir çok konuda aynı düşünmeyebiliriz. Bu gayet doğal ve normal bir durumdur. Ancak Darbe gibi ülkeyi en az 50 yıl geriye götürecek ,parlamenter demokrasiyi sekteye uğratacak ve halkın düşmana karşı kullanması için verdiği Topu, Tankı, Uçağı ve Gemiyi halka karşı kullanarak silah zoru ile  bir darbe yapılmak istenmesi halinden buna karşı direnen kim olursa olsun onunla omuz omuza darbeye karşı mücadele etmek kadar onurlu ve ahlaklı bir davranış olamaz. İşte partimizin genel başkanı ve diğer yetkilileri, darbenin duyulduğu andan bu ana kadar Darbeye karşı en sert şekilde tepkilerini ortaya koydular.


Ben’de Cumhuriyet ve Demokrasiye koşulsuz sahip çıkılmasına inanıyorum. Bundan dolayı da kahrolsun diktatörlük, yaşasın Laik Demokratik Türkiye. Türkiye Hakları Barış ve Demokrasi için el ele diyorum
” dedi.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 
Editör: TE Bilisim