Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Mehmet Görmez dönemi sona erdi. 

Mehmet Görmez, emeklilik dilekçesini Başbakanlığa sundu ve dilekçe kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na yeni bir atama yapılana kadar, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ayrılacağına dair haberler geçen hafta kamuoyuna yansımıştı.

Haberlerle ilgili ilk yorum körfez ülkeleri ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, “Tabii kendisinin başka bir görevle devam gibi bir talebi vardı bu değerlendirilir. Ne istifa ne de görevinden alınma gibi bir durum yoktur“ diye konuşmuştu.

Görevden ayrılacağı yönündeki haberler, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de sorulmuş; o da bundan sonrasına dair ipucu vererek “Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden sonra talip olacağımız tek bir görev var vardır, o da ilimdir” şeklinde konuşmuştu.

İkinci kez göreve getirilmişti

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir çok kademede görev yaptı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Görmez, Ali Bardakoğlu'nun emekliye ayrılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanmıştı. 

2015 yılında görev süresi sona eren Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez bu göreve getirilmişti.

Emekliye ayrılmasaydı Görmez'in görev süresi 2020 yılında sona erecekti.

Editör: TE Bilisim