Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen adli operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, daha önceki tarihlerde gerçekleştirilen ve 26 kişinin tutuklandığı bir operasyonun devamı olarak bugün 31 kişinin ev ve işyerlerinde suç aletleri ile gözaltına alındığını söyledi.

DHA'nın haberine göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Diyarbakır'da daha önce düzenlenen çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik operasyonun devamı niteliğindeki bugün harekete geçti. Operasyon kapsamında, daha önce belirlenen adreslere polis ekipleri tarafından eş zamanlı baskınlar düzenlenerek aranan 31 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun siyasi veya bir örgüt bağlantılı değil, suç örgütlerine yönelik olduğu belirtilirken gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, operasyonun haksız ekonomik çıkar sağlamak, silahlı suç örgütü kurmak, cebir-şiddet kullanmak, uyuşturucu ticareti yapmak ve genel güvenliği tehlikeye atmak gibi suçları kapsayan C.Ö. elebaşılığındaki çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olduğunu söyledi. Vali Toprak, adli suçları kapsayan operasyonun geçmişte gerçekleştirilen ve 26 kişinin yakalanıp tutuklandığı operasyonun devamı olduğunu belirterek, gözaltına alınanlarla birlikte 4 silah, 1 kuru sıkı tabanca, uyuşturucu ve tapu gibi suç aletlerininde ele geçirildiğini söyledi. 
Editör: TE Bilisim