Gazeteci – yazar Abdurrahman Dilipak, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Esenler Hikmet Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Hikmet Söyleşileri” programının konuğu oldu. “Müslümanların Siyasi Geleceğinde Rabia Kardeşliğinin Sorumluluğu” başlığı altında düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Müslüman coğrafyada yaşanan insanlık dramını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

GÖREVİMİZ, DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK

Suriye, Mısır ve Filistin’de yaşanan olayların görmezden gelinmemesi gerektiğini kaydeden Dilipak, “Görevimiz, dünyayı değiştirmek. Bunu yapacak olan sizlersiniz. Allah, sizin elinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumları ödüllendirmek istiyor” dedi. Müslümanların yeryüzündeki tüm mazlumlardan sorumlu olduğunu belirten Dilipak, “Biz, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmetiyiz” diyerek, Türkiye, Suriye, Filistin ve Mısır’dan oluşan Rabia Kuşağı’nı uyandırmak gerektiğini söyledi.

DÜNYANIN UYANIŞINA VESİLE OLACAK

Müslümanların sabrı ve hoşgörüyü ölçülü kullanması gerektiğini dile getiren Dilipak, “İmanla küfür arasındaki farkı bilmemiz gerekir” dedi. “Toprak işgali için değil, gönül fethi için çabalamak gerekir” diyen Dilipak, “İslâm ümmetinin uyanışı inşallah dünyanın uyanışına vesile olacak” şeklinde konuştu. Salonu dolduran vatandaşlara “Sorumluluk yüklenin, sorumluluk yükleyin. Görevimiz, dünyayı dönüştürmek” tavsiyelerinde de bulunan Dilipak, programın sonunda dinleyenlerden gelen soruları da cevapladı. 
Editör: TE Bilisim