Dilipak'ın ufuk turu yaptırdığı konuşması harikaydı...

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşmacı olaral katıldığı "Ömer Muhtar ve Arap Baharı" konulu söyleşi Başakşehirlillere dünya gündemi ile alakalı ciddi bir ufuk turu yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi

İki saat boyunca ayakta konuşan Dilipak'ın performansı izleyicilerin begenisini topladı.

Dilipak Başakşehir Sular vadisi Ramazan etkinliklerinde şunları söyledi "Peygamber çocuğu olukları halde 11 kardeşin ittfak edip Yusuf'u kuyuya attıkları biliniyor.Yine peygamber çocuğu  ve eşi olduğu halde iman etmeyip ölen insanlarında olduğu  peygamberler tarihini okuduğumuz zaman görebiliyoruz.

Ömer Muhtar faşist italyanlara karşı 10 yıl amansız bir savaşa giriştiği zaman güç dengesi İtalya ile kıyaslanmayacak kadar azdı.Ama buna rağmen o küfre karşı cihadına devam etti.Bazen harplerde yenilmek de bir zafer olabiliyor.Örnek olarak Ömer Muhtar on yıl faşit se ve zalim İtalyanlara,Şeyh Şamil Ruslara karşı savaşıp netice olarak yenilmiş olsalarda verdikleri samimi ve amansız mücadele  halen gügün bile dillden dile dolaşıyorsa bu onların ortaya koydukları samimi ve imanlı cihadlarının bir göstergesidir dedi.

Abdurrahman Dilipak,hızını alamadığı konuşmsında birbirinden ilginç konulara değindi; "...Söylemeniz gerekipde söylemediğiniz veya söylenmemessi gerekipde söyledikleriniz yüzünden hesaba çekileceğinizi hiç bir zaman unutmayın.Benim Şam'dan Yemen'den, Mekke'den Medine'den vaz geçmem nasıl ki mümkün değilse bir Arap kardeşimin de İstanbul'da vazgeçmemesi gerekir dedi.

Konuşmasını ayet ve hadislerle süsleyene Dilipak " Allah  cahil ve zalim bir kavme hideyet etmez. Siz kendi hakkınızdaki hükmü değiştirmedikçe Allah da bunu değiştirmez.Bugün müslümanların sahip olduğu sevret dinlerinden daha olmuş.Eğer biz zenginleştiğimiz zaman Allah'ı ve peygamberi unutacaksak varsın o zenginlik olmasın bu daha iyi diyen Dilipak Müslümanların yeryüzünü dolaşıp din kardeşlerinden ve dünya gerçeklerinden haberder olması için Kur'an da 17 tane ayet olduğunu ifade etti.

Dilipak konuşmasını şu sözlerle tamamladı ; "...bugün dünyada dolaşan sermayenin yarıya yakını ADB.nin elinde bulunuyor.Yine dünya topraklarının önemli bir kısmı Rusya'nın elinde.Sermaye ve toprak yapısı değişmediği sürece yeryüzündeki savaş ve kavgalar bitmez dedi.

Müslümanlar samimi olsalar Allah bire bin vereceğini  beyan ediyor.Bizim en büyük sorunumuz samimiyetsizliktir.Mavi Marmara gemisini satın alacağımız zama paraya nasıl toplarız diye  enmdişeliydik.Ancak niyetimiz samimi ve halis olduğu için Allah bize üç gemi alacak imkan verdi.Bu üç gemiye verdiğimiz paranın yüzlerce katı bugün ülkemize gelen tursitler tarafından bırakılıyor dedi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim