İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli polis memurunun ifadesine yer verildiği öğrenildi.

İddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru hakkında "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ve "Kamu görevlisine aitaraç ve gereçleri suçta kullanmak” suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin, mahkemece kabul edilmesi halinde, şüpheli ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C'nin 10 Ağustos'ta ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de Sarıyer'de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Doğan'ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan bir polis memurunun ifadesi alınmış ve tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memurunun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti. 
Editör: TE Bilisim