Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki büyük salondaki duruşmaya, tutuksuz sanık Y.M. ile  şikayetçiler Dilek Doğan’ın ailesinin yanı sıra Berkin Elvan’in annesi  Gülsüm ve babası Sami Elvan, CHP’li milletvekilleri Selina Doğan, Gamze Akkuş İlgezdi, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Ali Haydar Hakverdi, Barış Yarkadaş ile HDP milletvekili Huda Kaya ve çok sayıda izleyici katıldı. Dava öncesi adliye bahçesinde gerginlik çıktı. Bazı şahıslar gözaltın alındı.
Dilek Doğan 18 Ekim 2015 tarihinde, Sarıyer’deki polis operasyonunda polis kurşunuyla yaşamını yitirmişti.
100′ÜN ÜZERİNDE AVUKAT TEMSİL ETTİ
Dilek Doğan’ın ailesini 100′ün üzerinde avukat temsil etti. Duruşma salonun içinde de sivil polisler güvenlik önlemi aldı. Ayakta kalan bazı avukatlar da kendileri için ayrılan bölümde polislerin oturmasına tepki gösterdi. Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, tutuksuz sanık içeri alınınca feryat etmeye başladı.
Aysel Doğan, “Dileğim, yavrum, annem” diye ağladı. Doğan’ı etrafındakiler teskin etti. Salon içinden de bir izleyici, “Senin çocukların yok mu? Nasıl vurursun” diye bağırdı.  Sanık Y.M.’nin kimlik tespitinin ardından duruşma savcısı iddianameyi okudu.
OLAYLI BAŞLADI
Öte yandan Dilek Doğan’ın duruşmasına destek için gelen bir grup halay çekerek slogan attı. Uyarıları dikkate almayan gruba polis, müdahale ederek engellemeye çalıştı. Olayda 22 kişi gözaltına alındı. (DHA-Cihan)

 
Editör: TE Bilisim